Tuz Lambalarını Daha İyi Tanımaya Ne Dersiniz?

Tuz Lambalarını Daha İyi Tanımaya Ne Dersiniz?

Tuz Lambalarını Daha İyi Tanımaya Ne Dersiniz?

Tuz Lambalarını Daha İyi Tanımaya Ne DersinizTuz lambası terimi ilk kez bu kavramı duyanlar ve bu lambaları yeni tanıyanlar için büyülü bir kavram gibi gelebilir. Aslında bu dekoratif ürünleri öteden beri sürekli olarak kullananlar için de oldukça büyülü gelebilir. Niçin mi?

Çünkü hem faydası hem de dekoratif yönünden dolayı bu ürünleri kullanan kişiler özellikle gece kullanımında sağladığı ışıltı ve tropikal havayı çok sevebiliyor. Bu ürünleri kullandığınızda kendinizi tatilde gibi hissetmeniz hiçte şaşırtıcı bir durum değil!

Yukarıda kaya tuzu lambası çeşitlerinin dekoratif yönünden bahsetmiş olsak da bu lambaların sağlık yönünü atlamamakta fayda vardır. Bu lambalar özellikle ev ve ofisinizde yer alan havanın saflaşmasını sağlar ve kendinizi stresten arındırarak daha sakin ve rahat yaşam sürebilirsiniz. Ancak bütün bu söylediklerimiz bu mucizevi ürünleri tanımak için yeterli mi? Hayır!

O halde tuz lamba modellerinin insanlara sağlayacağı faydaları ve bu ürünleri daha iyi tanımaya ne dersiniz!

Kaya Tuzu Lambası Nedir?

Kristal kaya tuzu lambası, Çankırı’da yer altında bulunan bir parça doğal kristal kaya tuzu kütlesinden yapılmış olan lambalardır. Tuz parçası önce oyulur ve bu oyulan alana mum ve ampul yerleştirilir. Böylece güzel bir görünüm elde edilebilir.

Tuz lamba üretiminde kullanılan tuz parçası; küre, kalp, yumurta, şömine gibi birçok dekoratif şekle dönüştürülebilir.

Kristal Tuz Lambası Nasıl Çalışır?

Tuzun nem çekici gücünü bilmeyenimiz yoktur galiba. Aslında tuzun bu yönü özellikle kış aylarında sıkça karşılaştığımız toz parçacıkları, polen, bakteri ya da virüs benzeri maddelerden havanın arınmasını sağlar. Çünkü tuz lambası, havada yer alan su buharını çekerken eş zamanlı olarak bu maddeleri de çekerek yere düşmesini ve lambaya yapışmasını sağlamaktadır. Bu durum daha rahat bir nefes almamızı sağlamaktadır. 

Oturma odanıza koyacağınız kristal tuz lambası, evinizde güzel bir aksesuar bulundurmanızı sağlamasının yanı sıra higroskopik etkisi sayesinde havada ki mikropları çeker ve üzerine yapışmasını sağlar ve tekrar havaya bırakmaz. Böylece eviniz hem temiz olur hem de soluduğunuz hava güvenli hale gelir.

Kristal Tuz Lamba Nasıl ÇalışırKristal tuz lambasını satın almanın bir başka nedeni de lambanın ürettiği negatif iyonların oluşturduğu pozitif etkidir. Yoğun bir şekilde kullanmamız gereken cep telefonu, tablet, TV gibi elektromanyetik cihazlar havada sağlıksız pozitif iyonların bulunmasının nedenidir.

Çankırı tuz lamba, su molekülleriyle birlikte havada yer alan pozitif iyonları emerek onlara kaşı savaşmaktadır.  Oturduğumuz ve vakit geçirdiğimiz alanlar toz, polen ve diğer alerjenlerden arınarak daha temiz ve güvenli hale gelir.

Tuz Lambaları Güvenli mi?

Almış olduğunuz tuz lambalarının malzemelerinin kaliteli olmasına dikkat etmenizde yarar var. Özellikle yangın ve şok riskini taşıyan hatalı kabloların kullanılmamasına dikkat etmeliyiz. Hem kristal kaya tuzunun orijinal olduğu hem de kullanılan kablonun, ampulün ve ahşap maddesinin kaliteli olduğu gerçek tuz lambalarını seçmeliyiz.

Özellikle yetişkin bireyler açısından tuz lambalarının bilinen hiçbir tehlikeli yönü yoktur. Fakat küçük çocuğunuz, bebeğiniz ya da evcil bir hayvanınız varsa ek olarak bazı güvenlik tedbirlerini almalıyız. Özellikle lambanın sadece yetişkin bireylerin ulaşabileceği alanlara koymalıyız.  Bu sayede hem bebeğiniz ya da çocuğunuz hem de evcil hayvanınız güvenli olacaktır.

2019 Yılına Kadar ki Araştırma ve Bilgiler Işığında Tuz Lambası Yararları

Doğal Tuz Lambası FaydalarıDoğal tuz lambaları, şaşırtıcı birçok faydaya sahiptir. Hatta siz de bu faydaları ilk kez duyanlardansanız şaşırabilirsiniz.

Elektromanyetik Radyasyon, birçok sağlık sorunun kaynağı olan pozitif iyonlardır.  Radyasyon bağışıklık sisteminin zayıflaması, kronik yorgunluk, kanser ve Alzheimer gibi ciddi hastalıklara sebep olabilmektedir. Tuz lambasının yaydığı negatif iyon radyasyonun olumsuz etkisini minimize etmek için iyi bir fikir olacaktır.

Kirli hava; mevsimsel alerji, astım, saman nezlesi gibi kirleticilerin en önemli tetikleyicilerindendir. Evinizde kaya tuzu lambası varsa ortamınız kirletici( toz, polen, bakteri, virüs, tüy vb.) maddelerden arınacaktır. Lambanın saldığı negatif iyonlar astımı olan kişileri rahatlatıcı etkiye sahiptir.

Yağmurlu bir havada, şelale yakınında yer alırken ya da duş aldıktan sonra enerjinizin arttığını fark ettiniz mi? Akan su negatif iyon kaynağıdır tıpkı tuz lambası gibi! Bu dekoratif lambalar bu özelliği sayesinde enerjimizin daha da artmasını sağlayabilmektedir.

Kristal tuz lambaları, uyku düzenimizin iyileşmesini sağlamaktadır. Pozitif iyonlar, uykumuzu olumsuz yönde etkilediği gibi negatif iyonlar beynimize kan ve oksijeni geri kazandırarak daha rahat uyumamızı sağlar. Zihnimiz rahatlar ve daha rahat bir uykuya dalarız.

Bir önceki blog yazımız olan ‘’ Bulaşık Makinesi Tuzu Hakkında Sık Sorulan Sorular” başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

 

Yayınlanan 2018-10-25 TUZ LAMBA, NEGATİF İYON 1 2204

1 Yorum

  • Hakkı ERSOY

    Hakkı ERSOY 2018-10-29 Yanıt

    İyi günler. Ben hem yatak odası hem oturma odası için tuz lambası almak istiyorum, ama doğal tuz lambası mı kırmızı tuz lambası mı alsam karar veremedim, kırmızı tuz lambası radyasyon çekme özelliğinin dışında sağlık açısından doğal tuz lambasının tüm özelliklerine sahip mi? Yatak odasına da telefon koyduğumuzdan siz ne önerirsiniz, 3 tane alacağım ama hangilerinden ve kaç kiloluk almam gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu