Tuz Lambası Nasıl Kullanılır ?

Tuz Lambası Nasıl Kullanılır ?

Tuz lambası Kullanımı

(Tuz Lambası Nasıl Kullanılır?)

Tuz Lambası Nasıl KullanılırTuz lambası kullanımı yani ''tuz lambası nasıl kullanılır ?'' başlıklı yazı, özellikle kaya tuzu lambasının ilk alıcıları için faydalı bilgiler içermektedir.

Tuz lamba kullanımına geçmeden önce konunun daha iyi anlaşılması ve farkındalık oluşması için alınan lambaların hangi özelliklere sahip olduğu hakkında bilgi verilecektir.

Tuz lambası kolimizi açtığımız zaman içerisinden bir adet buzdolabı ampulü, bir adet güç kablosu ve bir adet tuz lambası takılı vaziyette çıkacaktır. Ayrıca tuz lambasının dış yüzeyi  şeffaf ve yol esnasında hasara uğramaması adına koruyucu ambalajdadır. Bunun en önemli sebebi ise tuz lambası bilindiği gibi nemi çeker.  Dolayısıyla nemli ortamlardan ve sudan korumak adına  koruyucu şeffaf ambalaj kaplaması yapılmalıdır. Kablomuz 2 metre uzunluğunda, açma kapama anahtarlığı, iki tarafı çelik yay kıskaçlı duyudan oluşmaktadır. Siyah ve beyaz renklidir. Ampulümüz buz dolabı lambasıdır. En küçük lambamızın ağırlığı 1,5-2 kg'dır. Boyu  ortalama 18 genişliği ise ortalama 13 cm'dir. Lambanın altlığı ile lambanın düzgün monte edilmiş olması gerekir, ahşap tabanı küflü olmamalı, temiz olmalı , hasarlı olmamalı. Tabanda kablo kanalı vardır. Bu durum tuz lambasının düz zeminde düzgün şekilde durmasını sağlamakta ve kablonun ezilmesini önlemektedir. Lambanın giriş kanalı 4 cm çapındadır. Derinliği ise 10-11 cm civarındadır ki bu durum duyunun rahatlıkla gireceği anlamına gelmektedir. Almış olduğumuz tuz lambasını prize taktığımız zaman açma kapama anahtarıyla açıp kullanabiliriz.

Tuz lambasının kullanımı ile ilgili en sık karşılaştığımız soruların başında ‘’ tuz lambasının lambası nasıl değiştirilir?’’ sorusu gelmektedir. Kaya tuzu lambasını nemli ortamlardan uzak tutmanız ya da nemli ortamlarda yaktığınızda tuzunu korumuş olursunuz. Buna rağmen içerisinde ki lamba doğaldır ki zamanla patlayabilir. Böyle bir problemle karşılaşmamız durumunda elimizle kıskacı sıkıştırıp yukarı doğru yavaş yavaş çekmeliyiz.  Duyu içerisinde takılı ve patlamış olan lambayı çıkarıp yerine yeni ampulümüzü yerleştiriyoruz.  Daha sonra duyunun kıskacını sıkıştırıp tuz lamba altlığının orta kısmında yer alan deliğinden yukarı doğru yerleştiriyoruz.

Tuz lambalarının kullanımı ile ilgili en önemli tavsiyelerimizden birisi lambanın gece yakılması yönündedir. Çünkü gün içerisinde özellikle kapı başta olmak üzere kapı ve pencereleri açmaktayız. Bu durumda gün içerisinde yakacağımız tuz lambasınca yayılan negatif iyon oda dışına çıkacağı için istediğimiz ölçüde verim alamayacağız. Bu nedenle tasarruflu ve verimli kullanabilmek için lambanın gece kullanılmasını tavsiye etmekteyiz.

Kullanmış olduğumuz tuz lambasını yanı başımıza koymamız şart değil.  Şöyle ki zaten biz kaya tuzu lambasını  yayılan negatif iyonun oda dışına çıkmayacağı kapalı( kapı, pencere) ortamlarda kullanıyorsak odanın neresinde olursa olsun verim sağlayacaktır. 

Bir önceki yazımız olan ''Rafine Tuz Nedir, Zararları Nelerdir?'' başlıklı yazıda rafine tuz tanımlandıktan sonra kaya tuzu veya diğer tuzlardan rafine tuzu nasıl elde edildiğinden bahsedilmiştir. zararlarından bahsedilmiştir. Yazının son kısmında ise rafine tuzun zararlarından bahsedilmiştir.

Yayınlanan 2017-05-10 TUZ LAMBA 16 28302

16 Yorumlar

  • Lütfiye Özdemir

    Lütfiye Özdemir 2022-05-28 Yanıt

    Merhabalar, illa lambali mi kullanmaliyiz?
  • Yağmur

    Yağmur 2022-03-02 Yanıt

    Geniz problemleri için de geçerli mi ? Acaba
  • Hatice

    Hatice 2021-09-28 Yanıt

    Tuz lambasını yeni aldım ve üzerinde bulunan kaplanmış olan naylonu çıkarmak mı yoksa bırakmak mı lazım
  • Zekı onsekızoglu

    Zekı onsekızoglu 2021-02-07 Yanıt

    mrb en küçük boyunu aldık gayet şık duruyor ama 1 saat sonra ampulu patladı ampul kalıtesı düşük sanırım bıraz ampul yollarsanız memnun olurum bırde faydasını ışık yandıgı zamanmı goruruz sadece nedr durumu
  • incinur ülcan

    incinur ülcan 2020-10-18 Yanıt

    ben trendyoldan aldım şimdilik memnunum patlamazsa ne kadar süreyle kullanılır ömrü ne kadar ayrıca pakistan oluşumlu ürünler gercek onlar dışındakiler sahte deniyordu bu doğrumu
  • Kader Erk

    Kader Erk 2018-02-06 Yanıt

    Hayırlı akşamlar, biz geceleyin tuz lambasının ışığında pek uyuyamıyoruz bu nedenle kenarları açık kalacak şekilde uzun yastıklarımızla önünü kapatıyoruz. Yararını bu şekilde de görebilir miyiz ? Şimdiden teşekkürler
  • Özlem KILIÇ

    Özlem KILIÇ 2017-09-25 Yanıt

    Merhabalar.Geçen hafta 2 adet tuz lambası sipariş etmiştim.Kargolama hızınız gerçekten takdire şayan.Kargom sağlam bir şekilde elime ulaştı.Teşekkür ederim.Fakat gelen lambalardan birinin ampulü patladı.1 haftadır uygun büyüklükte ampul bulamadık.Uygun ölçüler nedir,ne tavsiye edersiniz?
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-09-25 Yanıt

      Merhaba Özlem Hanım, müşteri hizmetlerimizin numaralarından birisine belirtmeniz durumunda kayıtlı adresinize yedek olarak tuz lambası ampulü gönderilecektir.
  • Ali

    Ali 2017-09-22 Yanıt

    merhaba benim tuz lambam çalışmıyor 1 2 ay oldu alalı...lambasını değiştireyim dedim ama alttaki tahta o kadar sıkı vidalanmış ki asla açılmıyor :(
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-09-22 Yanıt

      Merhaba Ali Bey, tuz lambasının lambasında patlama meydana gelmiş olabilir. Değiştirmeniz için alt kısmında yer alan ahşabı sökmeniz gerekmez. Müşteri hizmetlerimiz sipariş kodunuzu ya da üyelik kaydımızda yer alan isim-soyisimi bize belirtmeniz durumunda size dönüş sağlayarak yardımcı olacaktır.
  • Okan CELP

    Okan CELP 2017-09-16 Yanıt

    Sayın İlgili Öncelikle kaya tuzu konusunda yapmış olduğunuz çalışmalar nedeniyle sizlere teşekkür ederim. Kendimin ve çocuğumun astım hastası olması münasebetiyle kaya tuz lambası konusuna uzun zamandır merakım vardı. Ayrıca maden mühendisliği alanında akademisyen olduğum için de konuya ayrı bir ilgim var. Özellikle Himalaya tuzu konusunda araştırmalar yaptım ve özellikle Çankırı tuzunu tercih ettim ve sizden bir lamba sipariş ettim. Yerli tuzlarımız varken ne olduğu belli olmayan yabancı tuz almak ise aptalca olurdu herhalde. Ürünü görüp evdeki bütün yatak odalarına almayı ve yakın akraba ve eş-dostta da bu ürünü tavsiye etmeyi planladım. Ancak gelen ürünle ilgili küçük bir tereddüttüm var. Ben özellikle demir içerdiği için Himalaya tuzunu tercih etmedim, ama gelen ürün de siyah bazı kısımlar var. Bu konuda açıklama yapmanızı rica ediyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-09-16 Yanıt

      Merhaba Okan Bey, öncelikle ilgi ve temennilerinizden ötürü biz teşekkür ederiz. Sitemizden satın almış olduğunuz kaya tuzu lambası üzerinde yer alan siyahımsı kısımlar kil ya da diğer ifadeyle damardır. Bütün kaya tuzlarında az ya da çok miktarda bulunmaktadır. Ancak rafine edilmiş olan tuzlar çeşitli maddelerle beyazlaştırıldığı için bazen bu durumu farkedemiyor olabiliriz. Öte yandan kaya tuzunun elektromanyetik cihazlardan gelen dalgaları etkileyici olması içeriğine bulunan kil oranıyla ilgilidir.
  • Nizamettin ÖZGÜNDÜZ

    Nizamettin ÖZGÜNDÜZ 2017-09-12 Yanıt

    Elimde bir tuz lambasından var o kırıldı doğal olarak nasıl yapıştırabiliriz
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-09-12 Yanıt

      Merhaba, Nizamettin Bey tuz lambasının kırılması durumunda çeşitli kimyasal yapıştırıcılarla tutturmanız mümkün. Ancak bu durum tuz lambasını zararlı hale getirebilecektir. Böyle bir yöntemi tavsiye etmiyoruz. Bu nedenle belirttiğiniz gibi doğal olarak yapıştırabileceğiniz herhangi bir yöntem bulunmamaktadır.
  • Erdem KÖMÜRCÜ

    Erdem KÖMÜRCÜ 2017-09-10 Yanıt

    dogal tuz havayı temizlemek için nasıl kullanılır?
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-09-10 Yanıt

      Merhaba Erdem Bey, doğal tuz ancak ısıtılarak yayacağı negatif iyonlar aracılığıyla havada yer alabilecek yabancı maddelerin yere düşmesinde etkilidir. Tek bir merkez noktasından kaya tuzunun tüm kısımlarını eşit düzeyde ısıtan tuz lambası, havayı temizlemek için kullılabilir.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu