Doğal Delice Kaynak Tuzu Nedir, Faydaları ve Fiyatları Nelerdir?

Doğal Delice Kaynak Tuzu Nedir, Faydaları ve Fiyatları Nelerdir?

Delice Kaynak Tuzu Nedir, Faydaları ve Fiyatları Nelerdir

Delice Kaynak Tuzu Nedir?

Yer altında hareket halinde olan suların kaya tuzu yatağından geçmesinin sonrasında tuzu eritmesi ve iyon şeklinde içerisine dahil ederek yeryüzüne ulaşmasını ifade etmektedir.

Delice Kaynak Tuzu Nedir

Delice kaynak tuzu Kırıkkale’nin Delice ilçesinden çıkan bir doğal kaynak tuzunu ifade etmektedir. Delice kaynak tuzları Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa Konseyi ve diğer kuruluşlarının belirlemiş olduğu şartlara uyum sağlayan, mineral açısından zengin olan özelliklere sahip olmaktadır. Kaynamakta olan 84 adet mineralin bulunduğu sıvı tuz herhangi bir işleme tabi tutulmadan, katkı maddeleri dahil edilmeden, rafine işlemi gerçekleştirilmeden suyun hijyenik doğal havuzlar içerisinde kendi kendine buharlaşarak kriztalize hale gelmesi sağlanmaktadır. Delice kaynak tuzu dünya üzerindeki nadir bir şekilde bulunan sıvı kaynak tuzları arasında yer almaktadır.

Delice Kaynak Tuzunun Kullanım Alanları

Delice kaynak tuzu insan sağlığında çok önemli bir yere sahip olması nedeniyle zamanla çok geniş alanlarda kullanımlarına yer bulmaktadır. Bu nedenle yemek masaları ve yemekler başta olmak üzere salamura olarak, insan sağlığını etkileyen diğer noktalarda da kullanıma sahip olmaktadır.

Delice kaynak tuzunun faydaları birbirinden çok farklı noktalarda kendisini göstermektedir. Doğal kaynak tuzu olması itibariyle en başta insan sağlığı açısından faydalı olmaktadır. Aynı zamanda bu ürünün cilt sıkılaştırıcı özellikleri bulunmaktadır. Ayrıca oda içerisinde kullanılırsa zararlı bakterilerin azalmasını sağlamaktadır. Bu nedenle de solunum yolu rahatsızlıkları bulunan kişilere oda içerisinde önerilmektedir.

Delice Doğal Kaynak Tuzu Faydaları ve Fiyatları

Delice kaynak suyunun diğer faydalarına bakmak gerekirse;

-          Vücuttaki suyun azalmasının da önüne geçmektedir

-          Salamura yapımında kullanıldığında ürünlerin bozulmasını da önlemektedir.

-          Çok sayıda hastalığa iyi gelmektedir. ( sindirim sistemi problemleri, kan basıncını dengeler, mide ekşimelerine, damar sağlığına, ödemlerin giderilmesi, romatizma, gut, kas ve kemik hastalıkları )

-          Kas ve kemik sisteminin vazgeçilmez destekleyicisidir (içerdiği potasyum sayesinde kasların rahatlıkla çalışmasını sağladığı gibi tuz da kemiğin vazgeçilmezleri arasındadır. )

-          Uykusuzluk ve depresyona karşı da faydaları bulunmaktadır. Söz konusu maddeler doğal kaynak tuzunun en önemli faydaları arasında yer almaktadır.

Delice Kaynak Tuzu Fiyatları

Kırıkkale tuzu olarak da bilinen delice doğal kaynak tuzu fiyatları ürünlerin ağırlığı ve paketlenme şekli gibi çeşitli faktörler doğrultusunda değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle de ürünlerin satıcı firmaları başta olmak üzere ürünlerin gramajları, paketlenmeleri gibi kriterler doğrultusunda değişkenlik göstermektedir.

Delice Doğal Kaynak Tuzu Fiyatları

Delice kaynak tuzu çeşitli poşet ve paket ya da kutularda satılmasının yanı sıra tek kullanımlık paketler ve benzeri ölçülerde de satılabilmektedir. Bu nedenle delice kaynak tuzunun fiyatlarını etkileyen bir diğer nokta halini almıştır.

Delice Kaynak Tuzunun Tercih Edilme Nedenleri

Delice kaynak tuzunun tercih edilmesinde en önemli belirleyici delice kaynak tuzlarının yüksek kaliteye sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Söz konusu bu tuzlar tıpkı Çankırı tuzu gibi zararlı olan herhangi bir katkı maddesi de içermemektedir. Delice kaynak tuzunun tercihlerini artıran faktörlerden bir diğeri ise tansiyon hastaları için önemli olmasından kaynaklanmaktadır. Delice kaynak tuzlarının tercihini artıran bir diğer nokta ise tıpkı tansiyon problemlerine olan etkisi gibi anti ödem özelliğine de sahip olmasıdır.Çok sayıda hastalığa iyi gelmesi de tercih edilmesinin önemli faktörleri arasında yer almaktadır.

Delice Kaynak Tuzu Hakkında Bilinmeyenler

Delice kaynak tuzları insan sağlığı, hastalıklar ve benzeri çok sayıda faydası bulunmaktadır. Delice kaynak tuzunun faydalarının bir kısmı bilinse de birçok kişi tarafından bilinmeyen faydaları da bulunmaktadır.

-          Delice kaynak tuzu içerisinde erimeyen madde oranın sıfır düzeyinde olduğu

-          Rafine edilmeye gereksinim duymadan kendiliğinden kristalize olabildiği ( 84 adet mineral içermektedir.)

-          Ağır metaller içermemekte (kurşun, arsenik, bakır, cıva, kadmiyum)

-          İyot oranının diğer tuzlara nazaran daha yüksek olduğu ( %34,44 ) ( bebek ve çocukların zeka gelişimlerine de önemli ölçüde katkı sağlamaktadır. )

-          Gümüş mineral içeriğinin bağışıklığı yükselttiği, gibi çok sayıda önemli faydaları bulunmaktadır.

-          İnsanların daha genç bir görünüme sahip olmasında da rol oynamaktadır.

-          Vücuttaki asit – baz dengesinin sağlanmasında büyük rol üstlenmektedir.

-          Sağlıklı olduğu kadar lezzeti nedeniyle de ünlü olan restoran ve kafelerde de tercih edilmektedir.

Yayınlanan 2020-01-14 DELİCE TUZU 1 13454

1 Yorum

  • Özgür KULA

    Özgür KULA 2021-09-09 Yanıt

    Bu delice tuzunu nasıl satın alabilirim?

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu