Sağlığınız için Bir Tutam Çankırı Tuzu Kullanın

Sağlığınız için Bir Tutam Çankırı Tuzu Kullanın

Sağlığınız için Bir Tutam Çankırı Tuzu Kullanın

Gıdalarımızı lezzetlendirmede ve vücudumuz için gerekli olan mineralleri sağlamada yararlanılan birçok tuz çeşidi bulunmaktadır. Bu tuzlar içerisinde hangisinin daha sağlıklı olduğu konusunda pek çok görüş bulunmaktadır. Bazı kişiler himalaya tuzunun daha sağlıklı olduğunu ifade ederken deniz tuzu ve delice tuzu gibi tuzların diğer tuzlara nazaran daha sağlıklı olduğunu iddia eden kişiler de mevcuttur.  Ancak yapılan analiz raporları sonucu ve kristal tuzun çıktığı yer değerlendirildiğinde Çankırı tuzunun sağlıklı tuzlar içerisinde ilk sırada yer aldığını söyleyebiliriz.

Diğer tuz çeşitlerinde olduğu gibi Çankırı tuzu içerisinde de Sodyum(NA) ve Klorür(CI) elementi yüksektir. Fazla miktarda Sodyum ve Klorür alımının vücuda uzun vadede zarar verdiğine ilişkin Dünya Sağlık Örgütü ve T.C. Sağlık Bakanlığının açıklamaları yer almaktadır. Bu nedenle gerek Dünya Sağlık Örgütü gerekse Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl tuz tüketimin azaltılmasına yönelik kampanyalar yapılmaktadır. Her ne kadar tuz tüketimi konusunda aşırıya kaçılmaması ve ihtiyacımızdan fazlasının tüketilmemesi konusunda hemfikir olsak da günlük olarak tüketeceğimiz tuzunda en sağlıklısı olmasını öneriyoruz. Bu nedenle diyoruz ki vücudumuz için ihtiyacımızdan fazla tuz kullanmak zararlıdır ancak azının da en sağlıklı olanının yani Çankırı tuzu kullanımını destekliyoruz. Her gün tüketeceğimiz bir tutam doğal Çankırı kaya tuzu, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu elementlerin alınmasında yardımcı olur.

Niçin Günde Bir Tutam Çankırı Tuzu Kullanmalıyız?

cankiri-tuzuSebebi gayet açık ve net… Doğal Çankırı kristal kaya tuzunda 80’den fazla element yer almaktadır. Bu element/mineraller vücudumuzun ihtiyaç duyduğu 92 çeşit mineralin önemli bir bölümün alınmasında yardımcı olur.

Çankırı kaya tuzu, Çankırı ilinde yer alan tuz mağarasından çıkarılmaktadır. Yani kapalı bir alandan çıkarılan bu tuz, çevre kirliliğine maruz kalmadığı için temizdir. Çankırı kristal tuzunu diğer tuzlardan farklı kılan en önemli özelliklerden birisi de tuz mağaralarından çıkarılıyor olmasıdır.

Gelelim yukarıda ki etkenler gibi bir diğer önemli konuya yani analiz raporlarına… Doğal bütün tuzlarda bilinen 84 çeşit mineral mevcuttur. Çünkü köken itibariyle bütün doğal tuzlar aslında bir deniz tuzudur. Peki, o halde Çankırı tuzunu farklı kılan nedir diye soruyor olabilirsiniz.  Soranlara cevap verelim. Çankırı kaya tuzu içerisinde 84 mineral yer alsa da içeriğinde ki elementlerin dağımı diğer tuz çeşitlerine göre daha dengelidir.

İşte bütün bu nedenlerden dolayı biz Çankırı doğal kaya tuzu çeşidini diğer önerilen doğal tuzlardan himalaya tuzu, deniz tuzu, Kırıkkale delice tuzu gibi tuzlara oranla daha sağlıklı olduğunu savunuyoruz. Bu nedenle günlük olarak kullanmamız gereken asgari tuz miktarını bir tutam Çankırı tuzu kullanarak karşılamalıyız.

Çankırı Tuzu Analiz Raporu

Yeri gelmişken merak eden takipçilerimiz ve müşterilerimiz için Çankırı Tuz Çalıştayı Raporu içerisinde yer alan analiz raporunun görselini paylaşıyoruz:

Çankırı Tuzu Analiz Raporu

 Türkiye’nin en büyük ve en çok satan kristal kaya tuzu ve tuz lambası markası Çankırı Tuz Lamba, her gün bir tutam doğal Çankırı tuzu kullanımını desteklemektedir.

Yayınlanan 2020-02-16 KAYA TUZU, DELİCE TUZU 0 1547

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu