Ramazan Ayında Doğal Kaya Tuzu Tüketimi

Ramazan Ayında Doğal Kaya Tuzu Tüketimi

Ramazan Ayında Doğal Kaya Tuzu Tüketimi

11 ayın sultanı Ramazan Ayı, gıda sektörünün en çok hareketlendiği aydır. Bu dönemde çeşitli açıklama yapan uzmanlar tüketilen gıdaların sağlıklı, doğal ve doyurucu olması konusunda uyarılarda bulunmaktadır. Çünkü sağlık ve şifa isimleriyle özdeşleşmiş Ramazan Ayında sağlıksız gıdaların tüketiliyor olması doğal dengemizi bozmaktadır ve Ramazan Ayının bu anlamları ile tutarlılık taşımamaktadır.

Ramazan Ayında vazgeçilmezlerimiz arasında yer alan tuzun da sağlıklı ve kimyasal süreçten geçmemesi gerekmektedir. Bu noktada doğal kaya tuzu tüketimi büyük bir önem taşımaktadır. Çünkü doğal kaya tuzu içeriğinden ötürü ihtiyaç duyduğumuz minerallerin karşılanmasına büyük katkı sağlamaktadır. Özellikle sahur ve iftarda ihtiyaç duyduğumuz mineralleri bu şekilde karşılayabiliriz.

Ramazan Ayında ve diğer aylarda kaya tuzu satın almak isteyen kişilerin hangi tuzun doğal kaya tuzu olduğuna ilişkin ipucu niteliği taşıyan bazı bilgiler vermekte yarar olduğunu düşünüyorum.

Doğal kaya tuzu nereden alınır?

Öncelikle Tuz mağaraları açısından zengin olan ülkemizin pek çok ilinden kaya tuzu satın alabilirsiniz. Ülkemizde tuz mağarası bulunan Çankırı gibi illerimizden doğrudan alabileceğiniz ve tuz mağaralarının yer aldığı illerde bulunan tanıdıklarınız aracılığı ile de bizzat yerinde görerek satın alabileceğiniz gibi Çankırı tuz lamba aracılığıyla sipariş işleminizi hızlı şekilde Türkiye ve Avrupa'nın neresinde olursanız olun gerçekleştirebilirsiniz.

Doğal kaya tuzu nasıl anlaşılır?

Aslında Gerçek Çankırı kaya tuzu başlığı altında gerçek Çankırı tuzunun hangi özelliklere sahip olması gerektiğinden bahsettik. Burada kapsamı daha da geniş tutarak orijinal kaya tuzunu nasıl alabileceğinizden de bahsedelim. Öncelikle orijinal olan yani doğal olan kaya tuzu oda sıcaklığında ortamda ki nemi çektiğinde sertleşecektir. Ancak içeriğinde E-536 ismiyle anıla siyanür maddesi barındıran tuzlar, bu maddenin etkisiyle topaklaşamayacağı için sertleşemeyecektir. Ayrıca doğal kaya tuzunu avuç içerisine alarak incelediğinizde kendine özgü beyaz görünümünün yanında noktalar halinde kil olmasına da dikkat ediniz. Çünkü kil olması kimyasal beyazlaştırma sürecinden geçmediğinin kanıtıdır.

Özellikle Ramazan Ayında ihtiyaç duyduğumuz mineralleri karşılamamıza katkı sağlayacak doğal kristal kaya tuzu hakkında yukarıda ki ipuçlarından yola çıkarak orijinallik testi yapmanız mümkün. Yukarıda ki bilgilerden yola çıkarak olumlu sonuç alan kaya tuzlarını Ramazan ayında gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

Bir önce ki blok yazımız olan tuz lambacı başlıklı yazıda tuz lambacı, hakkında bilgi verilmektedir ve tuz lambası ile bu kavram ilişkilendirilerek tanımlamalar yapılmaktadır.

Yayınlanan 2017-04-19 KAYA TUZU 0 1781

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu