Kristal Kaya Tuzu Sabunu Üretmek Zahmetli mi?

Kristal Kaya Tuzu Sabunu Üretmek Zahmetli mi?

Kristal Kaya Tuzu Sabunu Üretmek Zahmetli mi?

"Kaya tuzu sabunu, tuz mağarasından çıkarılan ve çeşitli niteliklere sahip tuzların sabun boyutunda şekillendirilmesiyle ortaya çıkan bakım ürünüdür." Dolayısıyla kaya tuzu sabun haline getirilirken herhangi bir kimyasal süreçten geçmez ya da kimyasal eklentilere maruz kalmaz. Ayrıca tuz sabunları diğer sabunlar gibi köpürmez.

Kaya tuzu sabunu kategorimiz altında da görüleceği üzere farklı sabun türlerimiz mevcuttur. Bu sabunlarımızdan ikincisi saf kristal tuz sabunudur. Bu ürünümüz bahsetmiş olduğumuz kategorimiz içerisinde ki en zahmetli olanıdır. Neden mi? Çünkü kristal tuz sabunu, diğer sabun türlerine göre çok hassastır ve şekillendirilirken çok kolay çatlayabilir. Çünkü sole tuzu olarak isimlendirilen kristalize olmuş tuzların belirli yerlerde damarları vardır. O damarlara doğru şekilde vurursanız düzgün bir şekilde bölebilirsiniz tuzu. Ancak burada en çok dikkat edilmesi gereken damarın olduğu kısmı doğru hizalamaktır.

Kristal kaya tuzu sabunu, kare tuz sabunu, yumurta tuz sabunu, kalp tuz sabunu ve daire şeklinde ki yuvarlak tuz sabunu ile hemen hemen aynı özelliklere sahiptir. Çünkü herbir sabununda ana maddesi kaya tuzudur. Ancak kristal tuz sabunların belli açıdan avantajlı yönlerinin olduğu söyleyebiliriz.

Kristal tuz sabununun avantajları:

Yüzeyi pürüzsüz yani düzgün ve kaygan olduğu için cildinize doğrudan temasını sağlayabilirsiniz. Yani önce elinize sürüp daha sonra vücudun diğer kısımlarına sürülmesi gerekmez. Bu sabun kaygan nitelikte olduğu için cildin tahriş olmasına doğrudan temas edilse dahi neden olmayacaktır.

Normal kaya tuzundan daha uzun zamandan günümüze gelmiş olan kristal parçacıklardan yapılmıştır.

Diğer sabunlara göre taneleri daha sıkıdır ve daha uzun süre kullanılabilmektedir.

Görüldüğü gibi kristal tuz sabunu, diğer sabunlara göre daha avantajlıdır. Ancak bu avantajların kullanım yönüyle olduğunu söyleyebiliriz ancak. Diğer kaya tuzu sabunlarımız da kristal sabunun sahip olduğu tüm faydaları sağlayabilmektedir. Çünkü dediğimiz gibi ikisinin de maddesi aynı.

Özellikle cildi çok hassas olanlar için kristal tuz sabunlarını tavsiye edebiliriz.

Bir önceki yazımız olan olan tuz lambacı başlıklı yazı, tuz lambacı hakkında bilgiler içermektedir.

Yayınlanan 2017-04-19 KAYA TUZU SABUNU 5 2867

5 Yorumlar

  • mutlu pirinçci

    mutlu pirinçci 2017-10-13 Yanıt

    merhaba
    10 ekim salı günü web sayfanızdan 10 kg lık bir adet tuz lambası siparişi verdim,sipariş bugün elime ulaştı ancak kglarını anlaymadığım ve büyük olanın 10 kg olmadığına emin olduğum 2 adet tuz lambası gönderilmiş?? neden böyle bir şey yapılmış anlayamadım,buradan yardımcı olursunuz umarım.
  • Nuray Haksever

    Nuray Haksever 2017-10-01 Yanıt

    Tuz sabunu ciltte ki lekelere iyi gelir mi?
  • Asuman FÜVENALTIN

    Asuman FÜVENALTIN 2017-09-16 Yanıt

    iyi günler, saf kristal tuz sabunu ile diğer kare tuz sabunu farkı nedir? bu fark sofralık olanlarda da var mı sofralık olnlarda veya tuz lambasında böyle bir fiyat farkı yok onlar hangi tuz çeşidinden? çankırı kaya tuzu arasında böyle çeşitlilik var mı?
  • Tahsin Polatlı

    Tahsin Polatlı 2017-09-10 Yanıt

    Merhaba sizden daha önce tuz sabunu ve Çankırı kaya tuzu aldım. Ürünlerinizden memnun kaldığımı söyleyebilirim. Bir konuda sizden bilgi almak istiyorum. Himalaya tuzu kullanan bir komşumuz Türkiye'de ki tuzlarda siyanür varmış dedi. Himalaya tuzu tüketmemi tavsiye etti. Bu durum kafama takılsa da siyanür maddesinin kaya tuzunda olacağını sanmıyorum. Bilgi verirseniz mutlu olurum. En azından Çankırı kaya tuzunun ve diğer yerli tuzlarımızın daha sağlıklı olduğunu savunurken onları da ikna edeyim.
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-09-10 Yanıt

      Merhaba Tahsin Bey, öncelikle almış olduğunuz tuz sabunu ve Çankırı Kaya tuzundan memnun kalmanız bizi mutlu etmiştir. Ancak bazı konularda çevreniz aracılığıyla çeşitli açıklamalar yapılması bazı soru işaretlerinin oluşmasına neden olmuş. Öcelikle siyanür olarak isimlendirilen E-536 maddesi ancak rafine edilmiş tuzlarda bulunmaktadır. Hatta marketlere uğradığınızda çeşitli rafine tuzların ''içindekiler'' kısmına bakmanızı tavsiye ederiz. Siyanür topaklaşmayı önleyici madde olarak rafine edilen tuzlarda kullanılmaktadır. Bu nedenle rafine edilmemiş olan Çankırı kaya tuzu ya da diğer kaya tuzlarında siyanür gibi kimyasal maddelerin bulunması sözkonusu olamaz. Çankırı kaya tuzunun ve yerli dğer kaya tuzlarının yurt dışı kökenli himalaya tuzu gibi tuzlardan daha sağlıklı olduğuna ilişkin Çankırı tuz çalıştayı raporunda yer alan analiz raporlarında yer alan mineral değerleri ve bu minerallerin diğer minerallere göre ne derece az ya da fazla olduğu konusu bu konuda yol gösterici olacaktır.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu