Sole Tuzu ile Sağlıklı Yaşamanın Formülü: Sole

Sole Tuzu ile Sağlıklı Yaşamanın Formülü: Sole

Sole Tuzu ile Sağlıklı Yaşamanın Formülü: Sole

 Kısaca kristal kaya tuzunun su içerisinde dağılması ile oluşan sıvıya sole denir. Latinceden dilimize geçen sole kavramı güneş kelimesiyle eşdeğerdir. Peki son zamanlarda en ilgi çekici olan sole faydasını nasıl sağlıyor dersiniz?

Kristalleşmiş ve saydam nitelikte bulunan sole tuzundan hazırlamış olduğunuz sole de tuz maddesi su dağılma sürecine girdiğinde tuzun pozitif iyonları suyun negatif iyonlarını çevrelemektedir. Aynı şekilde suyun pozitif iyonları da tuzun negatif iyonlarını sarmaktadır. Bu durumun sonucunda iyonlar hidrolize hale gelmektedir. Sonuçta kristal kaya tuzu ve suyun yapısı değişmekte ve sıvı halde bulunan yeni bir madde ortaya çıkmaktadır. Elde edilen bu sıvı madde, tabiatın rezonans frekansına ve vibrasyon patternine sahip bulunmaktadır. Özellikle hastalık gibi kişinin enerjiye ihtiyaç duyduğu zamanlarda bu enerjiyi ve vibrasyonu sole, doğal şekilde karşılamaktadır.

Sole kristali olarakta bilinen sole tuzu, hem doğal hem de organik niteliğe sahiptir. Doğal mineralli kristal tuzlar, suyla elde edilen 250 milyon önceki doğal denizlerin kuruyup dağlar altında sıkışıp yüksek basınç altında kristalleşmesiyle bugüne gelen doğal bir nimettir.

Tuz hepimizi korkutuyor. Sofraya oturduğumuzda aman fazla tuz atmayın ya da tuzsuz olsun en çok duyduğumuz uyarı sözleri. Oysa vücudumuzun doğal tuza da ihtiyacı bulunmaktadır.

Kirli deniz ve göl tuzları, rafine edilirken içerisinde ki tüm doğal minerallerden arındırılıp, beyaz olması akışkan olması için içerisinde çeşitli kimyasallar kulanılmaktadır. Rafine tuz vücudumuzu susuz ve mineralsiz bıraktığından vücudun savunma sistemini çökertip kanserli hücrelerin oluşmasına ortam hazırlamaktadır. Geleneksel sofra tuzları yüksek tansiyondan migrene kadar onlarca sağlık sorununa yol açmaktadır.

Rafine sofra tuzları aslında doğal minerallerinden arındırılmış, alüminyum hidroksit ve alüminyum silikat gibi ileride alzheimera neden olabilecek pek çok toksik madde içermektedir.

Sole kristali size zarar vermediği gibi sağlıklı, dinç ve zinde yaşamanıza yardımcı olur. Sağlıklı yaşam için kristalleşmiş tuz olarak bilinen sole tuzu, cam gibi saydam ve 84 mineral ile vücudumuzda çok önemli doğal tuz ihtiyacımızı karşılamaktadır. Kategorilerimizde yer alan sole tuzu başlıklı yazıda nasıl hazırlanabileceği konusunda bilgi edinebileceğiniz solenin genel kabul görmüş saymakla bitmeyen faydaları vardır.

Sole Tuzu ile hazırlanan sole faydaları

Doğal mineralli sole, içeceğiniz bir bardak suya birkaç damlayla bu suyu aktif çözücü hale getirip vücudunuzda ki ağır metalleri atmakta detoks yapabilmektesiniz. Yani ağır metallerin eliminasyonuna katkı sağlamaktadır.

Sole PH'ı alkali hale getirmektedir.

Sole kristali vücudumuzun mineral ihtiyacını karşılar.

Sole, vücudumuzun uzun yıllar sağlıklı kalmasını sağlar.

Sole kristali dolaşım sistemimizin ve organlarımızın düzenli şekilde çalışmasına yardımcı olur.

Sole, hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur böylece genç ve güzel görünürsünüz.

Sole vücudumuzun iletkenliğini artırmaktadır.

Vücudunuzda ki toksinlerden uzaklaşabilmekte, vücudunuz içinde ki hücrenin oksijen yapısını dengeleyebilmektesiniz.

Kristal Çankırı kaya tuzundan hazırlayacağınız soleyi yemek ve salatalarınızda kullanabilirsiniz. Yemeklerinizde doğal tuz olarak kullanacaksınız. Bugüne kadar bildiğiniz ölçülerde fakat saf sodyum klorür olmadığdan ve toksik maddeler olmadığından daha hafif olacaktır, lezzetinden anlayacaksınız.

Sole tuzunu ve hazırlamış olduğunu soleyi tuz kullanmanız gereken tüm gıdalarda gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz

Tansiyonun dengelenmesinde, şeker hastalıklarında insülün ihtiyacının azalmasında, vücudunuzda ki asit-baz dengesini sağlayabilmeniz açısından aslında çok çok önemli. Eminim ki bu yazıyı okuduktan sonra artık evinizde ve belki hakkında çok şey bilmediğiniz rafine sofra tuzlarını atacak ve bundan sonra doğal mineralli kristal tuzları kullanacaksınız.

Kristal halde bulunan kaya tuzu ile hazırlanan sole, kesinlikle bir ilaç değildir, doğal bir mineraldir.

Bir önceki blog yazımız olan '' Kaya tuzu hakkında merak ettiklerimiz '' başlıklı yazıda son on günde özellikle kaya tuzu ve tuz lambası ile ilgili birbirinden farklı ve çelişkili ifadelerden bahsedilmiş olup bütün bu açıklamalar üzerine merak etmiş olduğumuz sorulardan bahsedilmiştir.

Yayınlanan 2017-04-19 HABERLER 4 19044

4 Yorumlar

  • Selim Yücel

    Selim Yücel 2017-08-26 Yanıt

    Merhaba, tuz lambasi oksuruk acisindan etkili midir?
  • Aysun Tosun

    Aysun Tosun 2017-08-26 Yanıt

    Merhaba sole tuzu ile ilgili vermiş olduğunuz bilgiler çok değerli. Sole ya da sole kristali olarak ifade ettiğiniz şey tuzlu su çözeltisi ya da kaya tuzu kürü kavramlarıyla aynı mıdır?
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-08-26 Yanıt

      Merhaba Aysun Hanım, Sole tuzu kristalleşmiş kaya tuzu parçacıklarına verilen isimdir. Sole ise kristal tuz ve su karışımının belirli süre beklemesi ile oluşan sıvıya verilen isimdir. Sole kavramı farklı isimlerle anılabilmektedir. Bu isimleri kaya tuzu kürü, tuzlu su çözeltisi, sole tuzu kürü gibi isimlerle de ifade edilebilmektedir çeşitli platformlarda. Ayrıca sole tuzunun ne olduğu, solenin faydaları ve solenin nasıl hazırlanacağına ilişkin sitemizin https://www.cankirituzlamba.com/kaya-tuzu-ve-degirmen/5-saf-kristal-solelik-tuz.html ve https://www.cankirituzlamba.com/content/20-kaya-tuzu linklerinden ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.
  • Saide

    Saide 2017-07-04 Yanıt

    Sormak istiyorum ben tirot ameliyati oldum tirotler alindi bi de yuksek tansion hastasiyim bu tuzu kullanabilifmiyim. TESEKKUER.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu