Tuz Lambası Nasıl Temizlenir ?

Tuz Lambası Nasıl Temizlenir ?

Tuz lambası nasıl temizlenir?

Tuz lambası ile ilgili en çok karşılaştığımız sorulardan birisi de nasıl ve niçin temizlendiğine ilişkindir. Kaya Tuzu ve Tuz lamba Sık Sorulan Sorular başlıklı yazımızda bu konudan bahsettik ancak son zamanlarda çok kez sorulmaya başlandığı için bu konuyu açmakta yarar olduğu kanısındayız.

Güneşin yoğun şekilde olduğu ya da kendisini gösterdiği bir zamanda pencereye doğru baktığımızda muhakkak pek çoğumuz odamızda yer alan toz topluluğunu görmüştür. Tek başına bu durum bile odamızda ya da odalarımızda istenmeyen fakat çoğu zaman farkında olmadığımız maddelerin olduğunun göstergesidir. Özellikle sanayi şehirlerinde bulunduğumuz ortamda toz, polen, bakteri, virüs gibi maddeler yer alabilmektedir. Tuz lambaları, yaymış olduğu negatif iyon ile bu maddelerin yere düşmesine yardımcı olmaktadır. Bu durum elbette ki bizim açımızdan oldukça önemlidir ve pozitiftir. Ancak unutulmaması ya da atlanmaması gereken en önemli detay bu maddeler yere düşerken aynı zamanda lambanın üzerine de düşmektedir. Bizim doğaldır ki kaya tuzu lambasını bu maddelerden arındırmamız gerekmektedir. Bu nedenle belirli aralıklarda tuz lambasının temizlenmesi oldukça önemlidir.

Tuz Lamba Temizliği Nasıl Yapılır?

Tavsiyemiz tuz lambanın nemli bezle iki günde bir temizlenmesi yönündedir. Ancak tuzu en çok aşındıran madde su olduğu için bezde bulunan su miktarının minumum düzeyde olmasına dikkat edilmelidir.

Bir önceki yazımız olan ''tuz lambası neden erir'' başlıklı yazıda tuz lambasını su ya da aşırı nemli ortamın aşındıracağı ya da eriteceğinden bahsedilmiştir. Bununla birlikte gerçek bir tuz lambasının sulanması önlenirse sürekli olarak kullanabileceğinden bahsedilmiştir. Ayrıca yazıda sözde ya da sahte tuz lambasının neden eridiğinden ve nemli ortamlarda kullanılan tuz lambasının nasıl korunacağından bahsedimiştir.

Yayınlanan 2017-05-10 TUZ LAMBA 1 14133

1 Yorum

  • Erkan

    Erkan 2017-10-10 Yanıt

    Bursa'dan 3adet sipariş vermek istiyorum

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu