Himalaya Tuz Lambası Fiyatlarındaki Yükselmenin Olumlu Etkisi

Himalaya Tuz Lambası Fiyatlarındaki Yükselmenin Olumlu Etkisi

2017 Himalaya Tuz Lambası Fiyatlarındaki Yükselmenin Olumlu Etkisi

Himalaya tuzu, Pakistan’da yer alan Himalaya dağlarından çıkarılan bir kaya tuzu çeşididir. Renginin pembe ve turuncu olması diğer kaya tuzu türlerinden ayrılan en önemli özelliğidir. Ülkemizde doğal kaya tuzu olarak satılmaya başlanan ilk tuzdur.

Himalaya tuzunu popüler yapan en önemli etkenlerden birisi de ilk tuz lambası üretiminin bu tuzdan yapılmış olmasından kaynaklanmaktadır. Bu özelliği sayesinde dünyada geniş bir pazar bulmuş ve önemli pazarlardan birisi de Türkiye olmuştur.  Ülkemizde uzun yıllar tek başına yemeklik/sofralık tuz olarak belirli firmalar tarafından satışı yapılan rafine tuz ya da işlenmiş tuzda yer alan katkı maddelerinden dolayı rafine edilmemiş tuz tüketmeyi tercih eden tüketiciler Himalaya tuzunu tercih etmeye başlamıştır büyük ölçüde. Ayrıca Himalaya tuzundan üretilen tuz lambaları da henüz diğer kaya tuzlarından bu lambaların üretilmeye başlanmaması nedeniyle de şifa amacıyla tercih edilen tuz ile ilgili tekel ürün olmuştur.

Ülkemizde en büyük kaya tuzu rezervine sahip olan Çakırı Tuz Mağarasından çıkarılan Çankırı kaya tuzu, Himalaya tuzundan sonra rafine edilmeden satışa sunulan ilk yerli kaya tuzudur. Hem renginin beyaz olması hem yerli ürünümüz olması ve Himalaya tuzu gibi demir oksit gibi mineralleri yüksek düzeyde içermemesi nedeniyle bu ithal tuza en önemli rakip Çankırı kaya tuzu olmuştur.

Zamanla Çankırı kaya tuzunun yapısının tuz lamba üretimine de uygun olması nedeniyle ilk olarak Sayın Şule AĞHAN tarafından dekoratif lambalar üretilmeye başlanmıştır. Renginin beyaz olması nedeniyle hem bütün renklerde ki ampul ışıklarını net olarak yansıtan hem de çeşitli çizimleri net şekilde gösteren Çankırı kaya tuzu lambalarını sadece kendi rengi olan pembe-turuncu rengi yansıtan Himalaya tuz lambalarına göre çok daha cazip kılmıştır. Pakistan’dan çok daha ucuza ve uygun fiyatlarla gelen ve bilinen bazı simalarca tanıtımının yapılmaya devam ediliyor olmasından dolayı rekabet düzeyi kırılsa da ortadan kalkmamıştır. Ancak Çankırı tuz lambası sahip olduğu bu üstün özellikleri nedeniyle Himalaya tuz lambasına göre ciddi bir rekabet düzeyine sahip olmuştur.

2017 yılında bilindiği üzere döviz kurlarında ciddi bir artış meydana gelmiştir. Pakistan kaynaklı Himalaya tuzu ithali ve satış fiyatları da bu durumdan çok etkilenmiştir. İthal edilen Himalaya tuzu ve tuz lambalarında ki meydana gelen artış doğal olarak satış fiyatlarına yansıtılmıştır. Bütün bunların sonucunda yerli kaya tuzundan üretilen Çankırı Tuz Lambası, hem yukarıda belirttiğimiz bazı özelliklerinin Himalaya tuzuna oranla üstün olmasından hem de 2017 yılından itibaren satış fiyatlarının Himalaya tuzundan daha aşağı olmasından dolayı daha çok tercih edilebilir hale gelmiştir. Hatta pek çok Himalaya tuzu ile bu tuzdan üretilen tuz lambası ve Himalaya tuz sabunu gibi ürünleri satan kişi ve işletmeler ya mevcut Himalaya ürünlerinin yanına Çankırı tuz lambalarını koyup satmaya başlamış ya da tamamen Çankırı kaya tuzu lambasını satmaya başlamışlardır. Bu durum ülke kaynaklarımızın ön planda tutulması adına olumlu bir etken olmuştur.

 

Yayınlanan 2017-04-19 TUZ LAMBA 6 3474

6 Yorumlar

  • Esra KADEŞ

    Esra KADEŞ 2017-09-16 Yanıt

    Tuz lamba fiyatları uçmuş gitmiş genel olarak ama sizin buna rağmen fiyatları artırmıyor olmanız güzel bir durum.
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-09-16 Yanıt

      Merhabalar Esra Hanım, evet yazımızda vurguladığımız gibi sadece tuz lambasında ya da Çankırı kaya tuzu fiyatlarında değil tuz yastığı, sole tuzu, kaya tuz sabunu, ayak tuzu ve ve banyo tuzu fiyatlarınında piyasa fiyatlarında artış var. Biz bu durumu daha çok satış yöntemlerinin al-sat yöntemiyle yapıldığı için kar üstüne kar eklenmesine bağlıyoruz. 2017 yılında tıpkı 2016 yılında olduğu gibi ürünlerimizde artış sağlamayı öngörmüyoruz. İhtimal olarak yazımızda belirttiğimiz etkenlerde bazı dalgalanmalar olursa belki küçük dalgalanmalar olabilir. Ancak biz üretim sistemini elimizde bulundurduğumuz için yukarı yönlü dalgalanmalar olabileceğini öngörmüyoruz.
  • Suat EFEOĞLU

    Suat EFEOĞLU 2017-09-11 Yanıt

    Merhaba fiyatlarınız toptan mı yoksa perakende mi?
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-09-11 Yanıt

      Merhaba Suat Bey, sitemizde yer alan kaya tuzu ve tuz lambası fiyatlarımız perakende satış fiyatlarıdır. Bayilik talebinde bulunmak ve toptan fiyatlarımızı almak için mesai saatlerimiz içinde kurumsal ya da mıbil numaralarımızdan bizi arayabilirsiniz.
  • Salih AKPINAR

    Salih AKPINAR 2017-09-11 Yanıt

    himalaya tuzu lambası etkileri nelerdir? Bilgi verir misiniz.
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-09-11 Yanıt

      Salih Bey merhaba, sitemizde himalaya tuz lambası satışı yapılmamaktadır. Ancak Çankırı tuz lambası hakkında bilgi edinmek isterseniz sitemizde https://www.cankirituzlamba.com/content/10-tuz-lambasi-faydalari-ve-uretimi linkinde yer alan tuz lamba faydaları ve üretimi başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye edebiliriz.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu