Himalaya Tuzu ve Himalaya Tuzu Lambası

Himalaya Tuzu ve Himalaya Tuzu Lambası

Himalaya Tuzu ve Himalaya Tuzu Lambası

Türkiye’nin en büyük ve en çok satış yapan kristal kaya tuzu ve tuz lambası markası Çankırı Tuz Lamba, üretmiş olduğu tüm lamba ve yemeklik tuzları Çankırı tuzu ile üretmektedir. Ancak sitemizi ziyaret eden bazı takipçilerimiz Himalaya tuzu ve bu tuzdan üretilen tuz lambaları hakkında da bilgi edinmek için tarafımıza sorular yöneltmektedir. Bu yazı Himalaya tuzu hakkında bilgi edinmek isteyen takipçilerimiz için hazırlanmıştır.

Himalaya Tuz Lambası Nedir?

Himalaya tuzu ve himalaya tuz lambası

Pakistan’dan çıkartılan bir tuz türünü ifade eden himalaya tuzu, günümüzde en saf kaynaklar arasında gösterilmektedir. Pakistan Himalaya Dağları’ndan getirilen tuzlardan yapılan, kullanıldıkları alanları süslemek başta olmak üzere insan sağlığına da faydalı olan ürünleri ifade etmektedir.

Himalaya tuz lambaları, Himalaya Dağlarından getirilen saf tuzların bir blok haline getirilmesi sonrası içerisine ampul konulmasıyla elde edilen ürünleri ifade etmektedir. himalaya tuz lambalarının renkleriyse tek bir renk söz konusu olmamaktadır. Tuz içerisinde bulunan sodyum klorür, magnezyum, potasyum, çinko ve benzeri minerallerin bulunduğu lambaların barındırdığı mineral konsantrasyonu doğrultusunda değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle de pembenin farklı tonlarında olabilmektedir.

Himalaya tuzu, sınıflandırma yapılırken diğer kaya tuzu çeşitlerinden ayrı tutulsa da içerdiği demir oksit elementinin fazlalığı dışında başka bir farkı bulunmamaktadır.

Himalaya tuzunun pembe renge sahip olması içeriğinde demir oksit miktarının fazla olduğunu göstermektedir. Bu nedenle Çankırı Tuz Lamba markası ve firması olarak Çankırı tuzundan üretilen lambaları ve yemeklik olarak ise Çankırı kristal kaya tuzunu tavsiye ederiz. Çankırı tuzu, yapılan analiz sonuçları ve araştırmalardan da anlaşılacağı üzere dünyanın en sağlıklı tuzudur. İçeriğinde ki minerallerin dengeli dağılımı, diğer tuzlar arasında ki en önemli farkıdır.

Himalaya Tuz Lambaları Modelleri

Himalaya tuzu lambaları modelleri tek bir model skalasından ziyade çok değişken model yapısına sahip olmaktadır. Kalp, dikdörtgen, kare, küre ve çeşitli modeller başta olmak üzere üretimlere göre çeşitlendirilebilmektedir. Aynı zamanda himalaya tuzu lambası modelleri üreticiler kadar müşterilerin talepleri doğrultusunda da değişkenlik gösterebilmektedir. Himalaya tuzu lambalarının modelleri akla gelebilecek olan çeşitli modellerinin yanı sıra kişilerin hayal gücü ve yaratıcılıkları doğrultusunda şekillenebilse de üzerinde çeşitli şekiller yapılabildiği için çok geniş bir yelpazeye sahip olmaktadır.

Tuz lambası modelleri ve fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak için https://www.cankirituzlamba.com/12-tuz-lamba bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.

Himalaya Tuz Lambaları Nasıl Çalışır?

Himalaya tuz lambalarının çalışması temelde çok basit bir sisteme sahip olmaktadır. Himalaya tuzu lambaları içerisine yerleştirilen ampullerin bir duya bağlanması aracılığıyla çalıştırılabilmektedir.

Himalaya Tuz Lambası Faydaları

Saf bir kaynak olarak görüşe sahip olan himalaya tuzu kullanıldığı noktada çok çeşitli faydaları da beraberinde getirmektedir.

  • Kullanıldığı alanın nem dengesini sağlamak
  • İnsanların kendisini daha enerjik ve sağlıklı hissetmesini sağlamak
  • Baş ağrısını azaltmak ve serotinin üretimini artırmak ( yaymış olduğu negatif iyonlar aracılığıyla)
  • Zararlı özellikteki bakteri ve virüslerin yayılmasını önlemek
  • Solunum yolları rahatsızlıkları bulunan kişilerin rahat nefes almalarını sağlamak
  •  Sıvı tutulmasıyla mücadele etmek
  • Besin emilimini artırmak
  • Tansiyonu düşürmek
  • Varisli damar oluşumunu önlemek
  •  Migrenin rahatlatılmasına yardımcı olmak
  • Burun tıkanıklığını önlemek
  • Kramp oluşumunu rahatlatmak
  • Sivilceleri önlemek gibi çok sayıda faydası bulunmaktadır.

Himalaya Tuz Lambası Kullanım Alanları

Tuz lambalarının kısıtlı bir kullanım alanının olduğu kanısı düşünülse de aksine insanlara faydaları bulunmaktadır. İnsanlara sağladıkları fayda nedeniyle himalaya tuz lambalarının kullanımları evler, iş yerleri ve toplumsal alanlar başta olmak üzere insanların bulunduğu hemen hemen her yerde kullanılabilmektedir. Himalaya tuzu lambalarının kullanım alanları da insanların bulunduğu noktalar doğrultusunda şekillenmektedir.

Himalaya Tuzu Lambası Gerçeği İle Sahtesi Nasıl Anlaşılır?

Himalaya tuzu lambası; piyasada bulunan ve satışı gerçekleştirilen ürünlerin gerçekleri kadar sahte ürünlerinin ortaya çıkmasından etkilenmiştir. Bu nedenle de himalaya tuzu lambası alınacağı zaman ürünlerin gerçek olup olmadığına ilişkin araştırmaların yapılması gerekmektedir.

Himalaya tuzu lambasının gerçeğinin sahtesinden ayırmanın en önemli yolu rengidir. Eğer kaya tuzu pembe ya da turuncuysa ürün himalaya tuzundan üretilmiştir.

Himalaya Tuzu Lambası Fiyatları

Ürünlerin modelleri, ölçüleri gibi şekillerde de lambaların fiyatını etkileyen unsurlar bulunmaktadır. Bu nedenle de himalaya tuzu lambalarının tek bir fiyatının bulunduğunu söylemek mümkün olmamaktadır.

Yayınlanan 2020-02-02 TUZ LAMBA 0 2418

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu