Prof. Dr. Canan Karatay’dan Kristal Kaya Tuzu Önerisi

Prof. Dr. Canan Karatay’dan Kristal Kaya Tuzu Önerisi

Prof. Dr. Canan Karatay’dan Kristal Kaya Tuzu Önerisi

16 Mart 2020 tarihinde CNN’de yayınlanan tarafsız bölge programına katılan Prof. Dr. Canan KARATAY ve Prof. Dr. Ateş KARA, küresel salgın olarak nitelendirilen korona ile ilgili değerlendirmelerini ve tavsiyelerini dile getirdi. Özellikle kristal kaya tuzu ve kristal kaya tuzundan üretilen tuzlu su iki değerli bilim insanının ayrıştığı noktalardan birisi oldu.

Prof. Dr. Canan Karatay, koronavirüs (COVID-19) ve diğer virüslere karşı bağışıklık sistemimizin güçlendirilmesinin ve bunu yaparken de prebiyotik, probiyotik ve sinbiyotik olarak nitelendirilen gıdalardan yararlanmamız gerektiğinden bahsetmiştir.  

Prebiyotikler, probiyotikler ve sinbiyotiklerle ilgili örnek gıdalardan bahseden Karatay, eğitimini İngiltere’de aldığını ve orada yer alan kendi yaş grubunda ki hemşire arkadaşlarına koronavirüse karşı ne yapması gerektiğini 10 dakika boyunca anlattığını dile getirdi. Bunun üzerine Tarafsız Bölge programı sunucusu Ahmet Hakan’ın Karatay’a ne anlattığının sorulması üzerine Prof. Dr. Canan Karatay “Bir kere kristal kaya tuzu çok önemli. Maalesef bu durum küçümseniyor ama tuzlu gargara yapmak çok önemli.” demiştir. Konuyla ilgili örnek veren Karatay, Çapa Tıp Fakültesi eski dekanı Sefa KARATAY’ın tuzlu gargara verdiğini ve kendisinin 103 yaşına kadar yaşadığını ifade etmiştir. Kendisi tuzlu suyu sadece burun altına sürdüğümüzde nefes almanıza yeter derdi. Tuz bilimsel olarak gösterilmiştir ki virüsleri de öldürür.

Ahmet Hakan’ın hani 3 beyazdan kaçacaktık sorusu üzerine Prof. Dr. Canan Karatay, “Kristal kaya tuzundan bahsediyorum. Kristal kaya tuzu ile sofra tuzu aynı değil. Kristal kaya tuzu rafine olmamıştır. Kristal kaya tuzunda insan vücudunda 92 mineral vardır. 84’ü kristal kaya tuzunda bulunur. %30 sodyum vardır.  %30 sodyum insan vücuduna girmesi gerekir.” demiştir.

Canan Karatay ve Ateş Kara Kristal Kaya Tuzlu Su

Prof. Dr. Ateş Kara ise Prof Dr. Canan Karatay’a “Tuz insan yaşamında olmazsa olmaz bir şey şu dengelere dikkat etmemiz lazım. Biraz önce Canan hocam dedi ki insanın ağız içerisinde de çok fazla sayıda mikroorganizma var. Mesela insanın ağız içerisinde de yaklaşık olarak baktığımız zaman 800 üzerinde canlı bakteri var.  Ve biz bu bakterileri de farklı şekillerde avantajımıza kullanıyoruz. Ama tuzlu suyu biraz fazla uygularsanız bu avantajlı bakterileri ortadan kaldırırsınız. İkincisi Koronavarüs biraz daha akciğerlere yakın yani aşağıda yerleşiyor ve hücrelerin içinde yerleşiyor. O nedenle tuzlu su uygulamanın bu virüs üzerinde etkinliğinin olmasını beklemeyelim.  Prof. Dr. Canan Karatay ise “Bekleyelim bence bekleyelim” şeklinde cevap vermiştir.  Prof. Dr. Ateş Kara,”Arada burun tıkandığında yani normal konsantrasyonda dengeli olarak tuzlu su evet bir miktar işe yarar ama orada da konsantrasyonuna çok dikkat etmemiz gerekir.” Demiştir.

Öte yandan Prof. Dr. Canan KARATAY aşağıda ki ifadeleri kullanmıştır:

“Aşırı olsun demiyoruz… Herkes bunu kendi evinde gayet rahat yapabilir. Şap gidi de olsun demiyoruz. Ama tuzlu su çok önemlidir. Mikropları kırdığı biliniyor. Bakın neden?

Tuzlu su, hakikaten tuz çok önemlidir. Kristal kaya tuzu çok önemli. Ben size örnek vereyim. Turşu bununla yapılır, normal tuzla yaparsanız turşu tutmaz. Etler kurutulur, tuzlanır. Hatta tuzla da kokmasın diye bir laf vardır. İkincisi zeytinler tuzla yapılır. Tuzlanır. Doğal kristal kaya tuzu ile yapılır.”

Kristal Kaya Tuzlu Su Faydalı mı, Zararlı mı?

Prof. Dr. Canan Karatay ise bu dönemde tuzlu suyun çok önemli olduğunu belirtmiştir. Prof. Dr. Canan Karatay, “ Coronavirüs solunum yoluyla giriyor ve de gösterildi ki ilk başta daha akciğerlere gitmeden kuru öksürüğün başlamasının sebebi o. Kuru öksürük ve ateşin sebebi bu. Boğazımızda ki tonsillalar bunu önlemeye çalışıyor, gıcık yapıyor. O devre de çok faydalı. Ama akciğerlere indikten sonraya bir şey söyleyemem. Artık bunu kabul etmek lazım. Halk evde bunu yapsın, bunu yapan bir sürü hastam var hakikaten bu kış grip geçirmedik diyor. Burun tıkanıklığım azaldı. Yani koronavirüsten bahsetmiyorum bütün virüslerden bahsediyorum. Akciğerlere inmesini önlüyor. 3-4 gün bir süre belirtisiz geçiyor. Ama ondan sonra kuru öksürük biraz gıcıklanma falan başladığı zaman o daha gırtlakta akciğerlere inmemiş oluyor. Onu önlüyor yani bütün hastalarıma ben bunu söylüyorum ve hayatlarından da çok memnunlar.” demiştir.

Canan Karatay Tuzlu Su

“Hocam bu tuzlu gargaranın bir zararı var mı?” sorusuna Prof. Dr. Canan Karatay: “ Hiçbir zararı yok. Tuzlu gargara ama sayın hocamın dediği gibi şap gibi yapmayacaksınız. Yani tuzu birazcık ayarlayacaksınız. Bir bardak suya yarım çay kaşığı kristal kaya tuzu koyup gargara yapın. Ben illa aşırı şap gibi yapın demiyorum. Bir maden suyu kıvamındadır bu. İnsan vücudunda tuzsuz olmaz tuz hayattır. Bütün vücudumuzun %60-%70 i sudur. Bu su bildiğimiz gibi içme suyu değildir. Tuzlu sudur. Terimiz tuzludur, idrarımız tuzludur. Kanımız tuzludur.” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Canan Karatay kristal kaya tuzu ve tuzlu su ile ilgili Salt Fix kitabının okunması gerektiğinden bahsetmiştir.

Prof. Dr. Canan Karatay’a Göre Kristal Kaya Tuzu Faydaları

  • Kristal kaya tuzunun tansiyonu yükseltmediği gösterildi.
  • Çok tuz kullanan Japonya’da tansiyon hastalığı yoktur. Yani halk korkutuluyor.
  • Kristal Kaya tuzu değil işlenmiş sodyum klorür yani sofra tuzu tehlikelidir.
  • “Kristal kaya tuzunda sofra tuzundan farklı olarak diğer 82 tane mineral var. O mineraller işlem görmemiş olarak bütün vücudumuzun ihtiyaç duyduğu minerallerdir. Hücrelerimizin, beynimizin, gözümüzün rahat çalışabilmesi için… Dengeli bir şekilde vücut bir okyanus gibidir. Bunların dengeli ve sağlıklı bir şekilde vücudumuzda bulunması lazımdır İşte ozaman koronavirüse karşı dirençli olur vücudumuz.”

 

 

Yayınlanan 2020-03-19 KAYA TUZU, TUZLU SU 0 12177

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu