Tuz Lambası Satın Alırken Sadece Metrekare (m2) Hesabı Yapmak Yeterli mi?

Tuz Lambası Satın Alırken Sadece Metrekare (m2) Hesabı Yapmak Yeterli mi?

Tuz Lambası Satın Alırken Sadece Metrekare ( M²) Hesabı Yapmak Yeterli mi?

Özellikle doğal tuz lambası alacak müşterilerimiz açısından metrekare hesabı büyük bir öneme sahip olmaktadır.  Ancak tuz lambası satın alırken metrekare hesabı yapmak yeterli mi diye soracak olursanız bu hesabın tek başına yeterli olmadığını söyleyebiliriz.

Öncelikle konumuza geçmeden önce ‘’ metrekare hesabı nedir, nasıl ve ne amaçla yapılır ?’’ sorusunu cevaplayarak başlamakta yarar olduğu kanısındayız.

Metrekare hesabı:  Kapalı bir alanda verim alınabilecek en düşük ağırlıkta ki tuz lambasının hangisi olduğunu belirlemek amacıyla yapılan bir hesaptır.

Metre kare  hesabı formülü:  

(Gece tuzu lambası ağırlığı x 3) = Kapalı Alanın Metrekaresi 

Yukarıda da ifade ettiğimiz gibi metrekare hesabının en önemli amacı verim alabileceğimiz en düşük ağırlıkta ki kaya tuzu lambasını belirleyebilmektedir.

Önemli Bir Not: Yeri gelmişken belirtelim ki yukarıda da ifade edildiği gibi bu hesap alınabilecek en düşük ağırlıkta ki tuz lambası ağırlığı hakkında bilgi vermektedir. Bazı müşterilerimiz acaba daha büyük ya da daha ağır bir tuz lambası alsam zararlı olur mu şeklinde soru sorular sorabilmektedir. Belirttiğimiz gibi bu hesabın en önemli amacı verim alınabilecek en düşük ağırlıkta ki Çankırı gece tuzu lambasını belirlemektir.  Örneğin yukarıda detaylıca belirtilen metrekare formülünü kullandığımızda lamba ağırlığı 4 kg çıkıyorsa bunun anlamı, '' Alabileceğiniz ve verim alabileceğiniz en düşük ağırlıkta ki tuz lambası 4 kg'dır'' Bu ağırlığın altına düşmeniz durumunda verim alamayacaksınız ancak bu ağırlığın üzerine çıkmanız daha çok negatif iyon yayılmasına neden olacağı için daha çok verim almanıza neden olacaktır. Çünkü ısınan tuz miktarı arttıkça yayılan negatif iyon daha da artacaktır.

Peki, metrekare hesabı yapmak yeterli mi?

Kesinlikle hayır! Çünkü tuz lambasını kullanacağımız kapalı alanın hava kalitesi hakkında bilgi sahibi olmamız gerekmektedir. Eğer bir kent merkezinde yer alan bir binada ikame ediyorsanız muhtemelen ortamın hava kalitesi çokta yüksek olmayacağı için yukarıda yapılan metrekare hesabı sonucunda alacağımız en düşük ağırlıkta ki tuz lambası istenilen ya da beklenilen faydanın altında verim sağlayacaktır. Örneği tam tersinden ele alırsak hava kalitesi oldukça yüksek ve sanayi ve şehir ortamından uzak bir yerde tuz lambası kullanacaklar için yine yukarıda bahsi geçen hesaplama sonucuna göre alınabilecek en düşük ağırlıkta ki lamba beklenilen faydadan daha yüksek bir fayda sağlayacaktır.

Hava Kalitesi bir ortamda yer alan toz, polen, bakteri, virüs gibi maddelerin yoğunluk düzeyidir. Bu maddelerin yoğun olduğu ortam pozitif iyonların fazlaca olduğu ortamdır. Böyle bir ortamda yer alan sağlıklı negatif iyonların seviyesinin artması büyük öneme sahiptir.  Ancak bütün alanlarda bu maddelerin ne derece az ya da fazla olduğunu bilmeden yapacağımız metrekare hesabı çokta sağlıklı olmayacaktır.

Özetle tuz lambası alırken metrekare hesabına göre alınacak ürünün belirlenmesi tek başına yeterli değildir. Bununla birlikte ortamın hava kalitesinin de belirlenmesi önemli bir değişken durumunda yer almaktadır.  Negatif iyonun olabildiğince yüksek olduğu bir alan ile pozitif iyonun yüksek olduğu bir alan aynı büyüklüğe sahip olduğunu varsaydığımızda her iki alan için aynı ağırlıktaki bir tuz lambası aynı verimi sağlamayacaktır.

Bir önceki blog yazımız olan ‘’ Tuz Lambası Satın Almada Karar Verme Süreci ‘’ başlıklı yazı tuz lambası satın alma süreci, iyon lambası hakkında bilgiler içermektedir.

Yayınlanan 2017-04-19 TUZ LAMBA 3 7433

3 Yorumlar

  • Mustafa UÇMAN

    Mustafa UÇMAN 2017-09-21 Yanıt

    Seramik Objeli Kız Kuleli Tuz Lamba kaç metre kare için etkililidir. Devamlı çalışacak mı? Bende koah ve astım var.BANA FAYDASI OLACAKSA alacağım cevap verirseniz sevinirim Çankırı tuzu nasıl kullanılacak ve hangi hastalıklar için kullanılanılacak?
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-09-21 Yanıt

      Merhaba Mustafa Bey seramik objeli Kız Kuleli tuz lambası yaklaşık 15 metrekare alana kadar etkilidir. Sadece gece yakılmasını tavsiye ederiz. Tıbbi bir fayda sağlamaz ancak ortam havasını daha kaliteli hale getirdiği için özellikle astım ve koah benzeri problemi olanları rahatlatmaktadır. Çankırı tuzu bir ilaç değildir gıda maddesidir. Bu nedenle belirli hastalıklarla ilişkilendirmemiz etik olamaz. Ancak Çankırı kaya tuzunun rafine tuzlar gibi tansiyon gibi bazı kronik rahatsızlıkları tetiklemediğine ilişkin birçok açıklama mevcuttur.
  • Zeynep ULUŞAHİN

    Zeynep ULUŞAHİN 2017-09-18 Yanıt

    Merhaba, 42 metrekare civarında olan salonum için 2 tane küre tuz lambası almayı planlıyorum. Bu konuda fikriniz nedir? Ayrıca daha önce aldığım piramitten de almak istiyorum ama acaba piramit lambanın büyüğü var mı merak ediyorum. Ayrıca sizden tuz yastıkları almıştım. Onların kullanımı hakkında beni bilgilendirebilir misiniz? Isıtılması ya da normal haliyle kullanılması gibi detaylara ihtiyacım var. Üstelik ısıtılma durumu varsa nasıl uygulanmalı? Teşekkür ederim...

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu