Tuz Lambası Üzerine Öngörüler

Tuz Lambası Üzerine Öngörüler

Tuz Lambası Üzerine Öngörüler

Tuz lambası üzerine öngörüler başlıklı yazımız, kaya tuzu lambasının geçmiş ve şimdiki durumunu içerecektir. Bütün bu evreler incelendikten sonra geleceğe ilişkin tahminlerde bulunulacaktır. Yazımız kapsamlı bir yazı olduğu için konu detaylıca ele alınacaktır.
Tuz lambası, tuz mağaralarından seçilen kaya tuzlarının çeşitli yöntemlerle şekillendirilmesi ve şekillendirilen kayanın içerisine bir ampulun koyulmasıyla tuzun ısıtılmasıyla faydalı hale getirilmesidir.  
Tuz lambaları üzerine yapacağımız öngörüyü yukarıda ki tanımdan yola çıkarak ortaya koyacağız. Ancak bu öngörülere geçmeden önce dilerseniz tuz lambası ile ilgili mevcut ve önceki durumları ele alalım.
Tuz lambaları, Türkiye'de henüz 10 yıllık bir maziye sahiptir. Himalaya tuzu lambasının ülkemizde satılmaya başladığı yıllarda yerel kaya tuzlarından yapılan tuz lambalarınında ortaya çıktığını söyleyebiliriz. Çankırı'nın kaya tuzu rezervi açısından lider konumda yer alması nedeniyle ilk kez yerli kristal tuz lambaları Çankırı'da üretilip satılmaya başlanmıştır. Ancak ilerleyen yıllarda tuz lambasının çok yönlü bir ürün olmasından dolayı başta İstanbul ve Ankara olmak üzere hemen hemen tüm şehirlerde mağazalarda, marketlerde satılmaya başlanmıştır.

Tuz lambasına neden çok yönlü bir ürün diyoruz?

  • Tuz lamba, hammaddesini kaya tuzu oluşturduğu için sadece tuz üzerine ürün geliştiren market ve mağazalarda satılmaktadır. ( Sadece tuz ürünleri satan market ve mağazalarda satılmaktadır)
  • Tuz lamba, özellikle solunum ile ilgili problem yaşayan bireylerde rahatlık hissinin oluşmasına neden olduğu için sağlık amaçlı tercih edilmektedir. Bu nedenle özellikle solunun problemi yaşayanlarca tercih edildiği için bitkisel ürünlerin ya da tıbbi ürünlerin satıldığı işletmelerde satılmaya başlanmıştır. (Sağlık amaçlı kuruluşlarda satılmaktadır)
  • Kaya tuzu, ülkemizde genel olarak baharat satan firmalarca satldığı ve ilgilendirdiği için ve tuz lambası da kaya tuzundan üretildiği için  özellikle bakliyat-baharat firmalarınca da tuz lambası satılmaya başlanmıştır.  Bunun en önemli örneği ÖZLÜ BAKLİYAT-BAHARAT firmasıdır. (Gıda mağazalarında satılmaktadır)
  • Tuz lamba, hediye amaçlı da tercih edilen bir üründür.  özellikle 14 Şubat sevgililer günü gibi özel günlerde kalp şekilli tuz lambası türleri çok fazla tercih edilmektedir. Bu nedenle özellikle hediyelik ürünlerin satılmış olduğu mağazalarda tuz lambası hem ilginç hem de alternatif bir ürün konumunda yer almaktadır. ( Hediye mağazalarında satılmaktadır)
  • Tuz lambası, sadece yukarıda belirtilen kuruluşlarda değil bu kuruluşların dışında yer alan sektörlerce de satılmaktadır. ( Yukarıda belirtilen sektörlerin dışında ki sektörlerde de satılabilmektedir.)

Çok yönlü yapısından dolayı ülkemizin geneline yayılan kaya tuzu lambası, öngrümüze göre özellikle Avrupa ülkeleri başta olmak üzere pekçok ülkeye ihrac edilecektir. Evet günümüzde yerli kaya tuzundan üretilen tuz lambaları, şuan bile çeşitli ülkelere ihraç edilmektedir. Ancak biz bura da yapılacak ihracatın doğrudan milli gelirimize katkı sağlayacak hatrı sayılır derecede olacağını söyleyebiliriz. 
Bir önceki blog yazımız olan ''kaya tuzu lambasında standartlaşma '' başlıklı yazımızda doğal tuz lambası ve yüzey baskılı tuz lambaları dışında ki lambaların doğası gereği standartlaşamayacağından bahsettik. Bu duruma gerekçe olarak tuz lambasını sanatsal olarak resim çizme sanatı olduğunu söyledik. Aynı mantıktan hareketle tuz lamba yapan kişierin de hayal gücünde ki değişkenlikten yola çıkarak tuz lambası modellerininde sürekli olarak değişeceğinden ve güncelleneceğinden bahsettik.

Yayınlanan 2017-04-19 TUZ LAMBA 1 1508

1 Yorum

  •  ilkay yarış

    ilkay yarış 2017-10-10 Yanıt

    2017-10-03 000605 tarih ve numaralı siparişlerimle teslim aldığım 8 kg lık tuz lambanın lambası yanmıyor. Değişim için ne yapmalıyım. Teşekkürler

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu