Tuz Lambası Atölyesi

Tuz Lambası Atölyesi

TUZ LAMBASI ATÖLYESİ

Kaya tuzu lambası atölyesinden bahsedeceğiz sizlere. Daha önce çokta bahsetmediğimiz bir konudan bahsedeceğiz. Amacımız kaya tuzu lambası yapımının büyük bir emek gerektirdiğine ve bu emek içerisinde ki en büyük payın tuz lambasını atölye ortamında yapan çalışanlara dikkat çekmektir. Bu konuya dikkat çekerken büyük ölçüde betimleme yapacağız. Takipçi ve müşterilerimizin atölye ortamını ve atölye çalışanlarını gözünde canlandırdığımız ölçüde amacımıza ulaşacağımızı söyleyebiliriz.

Sabahın erken saatlerinde kalkmayı gerektirir tuz lambası yapımı. Çünkü gün içerisinde tuz lamba satın almak isteyen müşterilerin bir anlamda amacına ulaşmasının nedenidir bu durum. Soğuk hava şartlarında çalışacaksanız kalınca bir kazak ve mont giymelisiniz. Çünkü atölyenin tamamı kapalı olmadığı için hava koşullarından büyük ölçüde etkilenmektedir tuz lamba yapan kişiler. Bunun sonucu olarak sobalar yakılmalı, çaylar konulmalı.

Tuz lamba atölyesinde işe başlarken...

Tuz lamba yapımına geçmeden önce eldivenler giyilmeli ve kaya tuzları içerisinde tuz lamba yapımına en uygun olanlar seçilerek tuz lamba yapılmaya başlanmalı. Tuz lamba yapımında kullanılan kaya tuzu şekillendirildikten sonra önce şekilde herhangi bir bozukluk olup olmadığı incelenmeli. Daha sonra örnek http://www.cankirituzlamba.com/14-dogal-modeller üzerinden örnek vermek gerekirse hazırlanan doğal tuz lambaları el arabasına konulup atölyenin diğer bir kısmında lambanın takılacağı yerler delinir ve delinen kaya tuzu yıkanarak üzerinde biriken tozlardan arınır. Sonraki aşamada tuz lamba atında yer alacak lamba için kaya tuzunun alt kısmına iki tane küçük delikler açılır ve ahşap kısmı akabinde lambanın takılmasıyla tuz lambası hazırlanmış olur.

Görüldüğü üzere tuz lambası yapımı büyük bir emeği gerektirmektedir ki bu emeğin içerisinde en büyük payı alan atölye çalışanları muhakkak unutulmamalıdır. Küçük bir teşekkür, küçük bir iltifat, atölye çalışanlarının hatırandığına ilişkin küçük bir emare emin olunuz ki atölye çalışanlarının en büyük motivasyon kaynaklarındandır.

Bir önceki blog yazımız '' kaya tuzu algısı'' başlıklı yazıda Çankırı kaya tuzu ya da bütün olarak kaya tuzu ile ilgili olumsuz bazı ifadeler, bugün olumlu açıklamalar yapan ve toplumun büyük bir kesimince sevilen kişilerin ifadelerine rağmen istenilen seviyeye ulaşamamasından bahsetmektedir. Yazıda tavsiye olarak yapılan açıklamalardan satılan tuzun hangi tuz olduğu ve kaya tuzunun rafinasyon işleminden geçip geçmediğinin net bir şekilde ortaya koyulması ve doğanın sesine kulak verilmesinden bahsedilmiştir.

Yayınlanan 2017-04-19 TUZ LAMBA 2 1635

2 Yorumlar

  • Çağlasu ZENGİN

    Çağlasu ZENGİN 2017-10-13 Yanıt

    Merhaba Çankırı tuz lambasını astım hastalığım için almıştım ve çok memnun kaldım ama maalesef geçen gece açma tuşuna bastığımda yandı ve hemen söndü sanırım ampül patladı tekrar prize takıp açmayı denediğimde ise yanmadı bu sorunu nasıl çözebiliriz?
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-10-13 Yanıt

      Merhabalar, öncelikle satın almış olduğunuz ürün-ürünleri iyi günlerde kullanmanızı dileriz. Ürün içerisinde gönderilen ampul, tuz lambaları için kullandığımız kalite düzeyi en yüksek ürün olmasına rağmen bazen taşıma esnasında ürün sallanması nedeniyle bu tarz problemler nadir olarak yaşanmaktadır. Ancak Çankırı Tuz Lamba markası ve ekibi, asla mağduriyet yaşamanıza izin vermeyecektir. Dilerseniz ilgili kargo adresinize ampul gönderimi sağlayalım ya da ampulün nasıl takılabileceğine ilişkin tarafınıza bilgi aktaralım. İyi akşamlar dileriz.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu