Tuz Sabunu Nedir, Çeşitleri Nelerdir?

Tuz Sabunu Nedir, Çeşitleri Nelerdir?

Tuz Sabunu Nedir, Çeşitleri Nelerdir?

Tuz Sabunu Nedir?

Kaya tuzu sabunu, tuz mağarasından çıkarılan çeşitli kaya tuzlarının bilindik sabun boyutlarında kesilmesiyle imal edilen ve daha çok doğal kaya tuzu ve sağlık ile ilgili alanlarda faaliyet gösteren işletme ya da kişilerce satılan organik bakım ürünüdür.

İçerisinde insan vücudu için gerekli olan birçok minerali barındıran ve kimyasal süreçlerden geçmeyen kaya kütlesi halinde ki tuzun sabunlaştırılmış halidir.

Tuz Sabunu Çeşitleri Nelerdir?

Tuz sabunu hem üretildiği kaya tuzu türüne hem de aynı doğal kaya tuzunun kendi içerisinde ki farklılıklarına göre çeşitlendirilebilmektedir.

Kaya tuzu Sabunu Türüne Göre Tuz Sabunu Çeşitleri:

a)       Himalaya Tuz Sabunu:  Himalaya kristal kaya tuzunun sabun şekline getirilmiş halidir. Rengi pembedir ve kokusuzdur. Diğer tuz sabunları ile en önemli ortak özelliklerinden birisi de köpürme yapmamasıdır.

b)      Çankırı Kaya Tuzu Sabunu: Çankırı’da yer alan tuz mağaralarından veya yer altından çıkarılan tuzlardan üretilen sabunlardır. Himalaya tuz sabunu ile birçok ortak özelliği olmasına rağmen en ayırt edici yönü renginin beyaz olmasıdır.

c)       Diğer Kaya Tuzlarından Elde Edilen Tuz Sabunları:  Sadece Çankırı ve Himalaya tuzlarından değil nadirde olsa ülkemizde yer alan Kırşehir, Nevşehir gibi tuz mağaralarından çıkarılan kaya tuzlarından da tuz sabun üretilebilmektedir.

Aynı Kaya Tuzunun Kendi İçerisindeki Farklılıklarına Göre Tuz Sabunu Çeşitleri

a)       Klasik Tuz Sabun: Doğal kaya tuzun kare ya da dikdörtgen olarak kesilmiş olduğu halidir.

b)      Kristal tuz Sabun: Normal kaya tuzuna göre saflık derecesi daha yüksek olan kristalleşmiş kaya tuzlarının kare ya da dikdörtgen şekillerinde kesilmiş halidir. Klasik kaya tuzu sabunundan en önemli farkı daha saf ve pürüzsüz olmasıdır.

c)       Şekilli Tuz Sabunları: İşlevi yönüyle klasik tuz sabunundan hiçbir farkı olmayan ancak kalp, silindir, yumurta gibi dekoratif özelliklere sahip olan sabun çeşididir. Kristal tuzlardan değil standart kaya tuzlarından üretilebilmektedir. (***)

(***) Kristal yani saflık derecesi en yüksek olan tuzlardan şekilli sabunların üretilememesinin en önemli neden kristal olan tuzların çok hassas ve kırılgan olmasından kaynaklanmaktadır. Zaten bu yapısından dolayı kristal sabunlar dahi klasik sabunlardan çok sonraki dönemlerde ortaya çıkmıştır.

 

Yayınlanan 2017-05-31 KAYA TUZU SABUNU 6 3328

6 Yorumlar

  • Sinem TOPAL

    Sinem TOPAL 2018-02-17 Yanıt

    Merhaba
    Diş bakım tuzu ve kristal tuz sabunu almak istesem ödeme nasıl ayarlarız.
    Ayrıca 8 kg ürünün kristal özelliğine yakın olan bir ürün ayarlayabilir misiniz?
  • Nuriye

    Nuriye 2017-11-02 Yanıt

    Ilkkez bugun ogrendim neye faydali oldugunu daha once ismini duyuyordum ama bu denli yararli olacagini dusunmemistim ilk firsatta alip denemeyi ve denetmeyi istiyorum bayilik icin banada bilgi verirseniz sevinirim iyi gunler
  • Gül Seval YILDIZ

    Gül Seval YILDIZ 2017-09-30 Yanıt

    Geçen yıl sizden 4 tane tuz sabunu satın aldım. Özellikle oğlumun sivilcesi için kullanıyorum. Banyodan sonra oğlumun sırtına sürüyorum ve oğlumun sırtından sivilce çıkmıyor. Ayrıca oğlum tuz sabunu sürdükten sonra rahatladığını söylüyor. Benim cildim çok yağlı ve bende özellikle sivilcelerim için kullanıyorum. Yüzümde çıkan sivilcelerin kurumasını sağlıyor.
  • Sevgi Bayramoğulları

    Sevgi Bayramoğulları 2017-09-21 Yanıt

    Ev hanımıyım fakat çok ilgimi çekti ve tuz sabun,tuz lambası ve tuz yastıklarının faydaları oldukça iyi bunun doğruluğuna yürekten inandığım için bayilik hakkında bilgi edinmek istiyorum nasıl bayi olabilirim bilgilendirirseniz çok sevinirim saygılarımla
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-09-21 Yanıt

      Sevgi Hanım merhaba, bayililik ya da franchising sözleşmesi için müşteri hizmetlerimizden iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca mail olarak size bilgilendirme yapılmıştır. İyi günler dileriz.
  • Alper BAKTIR

    Alper BAKTIR 2017-06-19 Yanıt

    Merhaba Himalaya tuzu yastığı nasıl isitacagiz Fırını önce isitacagiz kapatıp 10-15 dk içinde mi tutacağız?

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu