Cilt Sağlığı için Organik Tuz Sabunu

Cilt Sağlığı için Organik Tuz Sabunu

Cilt Sağlığı için Organik Tuz Sabunu

Tuz sabununun faydaları
Tuz sabunu saça faydaları
Kaya tuz sabununun cilt lekelerine iyi gelir mi?
Organik tuz sabununun cilde faydası
Akne ve sivilce için tuz sabunu
Tuz sabunu saça faydaları

Çankırı kaya tuzundan çeşitli amaçlar doğrultusunda birçok faydalı ürün geliştirilmiştir.  Rafine edilmeden, doğal haliyle birçok mineral içeren saf kristal kaya tuzundan sağlık için birçok ürün üretilmiştir. Bu ürünlerden birisi de doğal kaya tuzu sabunudur.

Tuz sabunu kristal kaya tuzundan üretildiği için doğal olarak içeriğinde 84 mineral barındırmaktadır.   Çankırı doğal kaya tuzundan üretilen kaya tuzu sabunu çeşitleri cildin nemlenmesine, temizlenmesine ve beslenmesine faydalı olabilmektedir.

Akne, gençlerde sıkça görülen cilt rahatsızlığıdır. Akne; yüzde, sırtta, omuzda, göğüste, boyunda görülebilmektedir. Ergenlik çağında ki çocuk ve gençlerin vücudunda ki hormonal değişim ve genetik faktörlerin akneye neden olduğu bilinmektedir.  Bazı bilim insanları aknenin androjen hormonuna bağlı olarak ortaya çıktığını belirtmektedir.  Kaya tuzu taşı, aknelere karşı kullanılabilen doğal bir çözüm ürünüdür.

Daha çok yaz aylarında ve yoğun çalışma temposuna bağlı olarak sıkça terliyorsanız tuz sabununun ter kokusuna karşı etkili bir çözüm olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü organik olarak üretilen tuz sabunu ter kokusunu oluşturan bakterilere adeta savaş açar. Doğal kristal kaya tuzu zararlı bakteri, mikrop ve virüs karşıtıdır. Bu özelliklere sahip Çankırı doğal kaya tuzundan üretilen organik tuz sabunu; akne ve sivilce gibi cilt rahatsızlıkları için cildi koruyucudur. Diğer deodorantlar gibi cildin gözeneklerini tıkamaz.

Tuz sabunu doğal olarak kil ihtiva etmektedir. Bayanlar tarafından tercih edilebilen doğal tuz sabunu, cilt rahatsızlığı olmasa dahi cilt güzelliği için de kullanılabilmektedir. Çünkü organik kristal sabunun cilt lekelerini önleyici olduğu bilinmektedir.

Özetle Organik Tuz Sabununu Kullanmanın Cilt Sağlığı için Faydaları

  • İçerisinde ki kil ve mineraller nedeniyle saç dökülmesi ve kepeklenmeye karşı kullanılabilmektedir.
  • Akne, sivilce gibi cilt rahatsızlıkları için tercih edilmektedir.
  • Ter kokusuna karşı kullanılabilmektedir.
  • Çankırı doğal kristal kaya tuzu sabunu cildin temizlenmesi ve güzelleşmesi için kullanılmaktadır.
  • Kuru ciltlerin nemlenmesini sağlar.
  • Cilt lekeleri için kullanılmaktadır

Alerjik egzaması (atopik dermatit), sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıkları için kullanılabilmektedir.

Sağlık turizminin önemli merkezlerinden birisi konumunda yer alan Çankırı’da önemli sağlık ürünleri arasında ilk akla gelen ürünlerden birisi de kaya tuz sabunudur.

Bir önceki blog yazımız olan ‘’ Kapalı Alan Temizliğinin 3 Doğal Yolu ‘’ başlıklı yazıda kapalı mekanlarda doğal olarak temizleyici olarak kullanabileceğimiz bitki çeşitleri, bal mumu ve Çankırı kristal tuz lambaları olmak üzere üç başlığa yer verilmiştir.

Yayınlanan 2018-07-07 KAYA TUZU SABUNU 1 9340

1 Yorum

  • Halil Akbulut

    Halil Akbulut 2019-01-10 Yanıt

    Merhaba, NDPZLHLYY no'lu siparişimde yukarıdaki ürün kutudan çıkmadı. (Saf Kristal Sole Tuz) Onun yerine bir tane tuz sabunu ve öğütücülü tuzluk çıktı. Evimde zaten bu tuzluktan ve bu sabundan var. Adı geçen ürün elinizde yoksa onun mukabilinde yine öğütme tuzu almak isterim, bu fazladan gönderilen şeyler benim için fuzuli. Bu siparişteki asıl amacım tuz lambası ve Sole Tuz'u almaktı. Nasıl bir yol izleyeceğimiz konusunda sizden haber bekliyorum. Teşekkürler!

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu