Kaya Tuzu Lambası Yalan mı Gerçek mi?

Kaya Tuzu Lambası Yalan mı Gerçek mi?

Kaya Tuzu Lambası Yalan mı Gerçek mi?

Bu yazı çeşitli forum ve sağlık sitelerinde açılan “tuz lambası yalanı” başlığı ve bu başlıklar altında yapılan açıklamaların ne derece gerçeği yansıttığı hakkında bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmıştır.

Tuz lambası yalanı başlığı altında yapılan bu açıklamaları ele alıp objektif bir açıdan değerlendireceğiz. Sonuçta kaya tuzu lambasının mı yoksa “tuz lambası yalanı” başlığı atanların açıklamalarının mı yalan olduğunu ortaya koyacağız.

Öncelikle sağlık sitesi sayılabilecek bir sitede tuz lambalarının faydalı olmadığını aksine gereksiz para kaybı olduğunu iddia eden bir doktor, Dr. Weil’in tuz lambaları ile ilgili yaptığı açıklamayı Türkçeleştirip okuyucularla paylaşarak bir nevi kendi fikirlerini de bilindik bir doktorun açıklamalarıyla desteklemiş. Üstelik ilgili yazısında doktorlarında bu ürünleri de tavsiye ettiğini yazısına da eklemiş.

Öncelikle şunu belirtelim ki tuz lambasının faydalı olduğunun en önemli kanıtı bizzat kullanıcıların ve özellikle solunum yolu problemi yaşayıp temiz havaya daha çok ihtiyaç duyan kişilerin yorumlarıdır. Yapılan binlerce yoruma Türkiye’nin önde gelen forum sitelerinden Ekşi Sözlük, Uludağ Sözlük, Kadılar Kulübü, Donanım Haber, Kızlar Soruyor vb. ve Çankırı Tuz Lamba’dan ulaşılabilir.

Tuz lambalarının yalan olduğunu iddia eden açıklamalar topluca değerlendirildiğinde bu açıklamalarda öncelikle bu lambaların “negatif iyon” üretmediği ve dolayısıyla hiçbir faydasının olmadığı vurgulanmış. Aslında şurası bir gerçek ki iyon lambası da olarak ifade edilen bu lambaların “negatif iyon “ ürettiğine dair birkaç çalışma sonucu dışında hiçbir veri yoktur. İşte bu sebeple Dr. Weil gibi çeşitli doktorlar madem negatif iyon ürettiğine dair kapsamlı bir araştırma yok ya da bu durumu doğrulayacak yeterince bilimsel veri yok o halde kaya tuzu lambası faydalı değil aksine para israfıdır tezini savunmaktadır.

Tuz lamba yalanı başlıklı açıklamalar temelde hatalıdır. 

Çankırı Tuz Lamba’da yer alan pek çok yazımızda da görüleceği üzere ekibimiz tuz lambasının negatif iyon üretme kabiliyeti üzerinde değil higroskopik etki yani güçlü nem çekme özelliği üzerinde durmaktadır. Aslında bu özellik hepimizin bildiği bir özelliktir ve bu özelliği basit bir örnekle açıklamak gerekirse tuzluk içerisinde ki tuzun nemlenmemesi için içerisine pirinç tanelerinin koyulmasıyla açıklayabiliriz.

Zaten tuzun nemi çektiği hepimizin malumu ve bu yönünü örneklendireceğimiz ya da kanıtlayabileceğimiz birçok etken mevcuttur. İşte tuz lambasının faydası da burada başlıyor.

 Özellikle solunum problemi yaşayıp bu lambalarını kullanan pek çok kişinin tabiri caizse “mucizevî ve şifa kaynağı ürün” olarak nitelendirdiği ve bu ürünün orijinalini satan firmalara/firma temsilcilerine neredeyse dualar etmesinin en önemli sebebi kaya tuzu lambasının nem çekici özelliğidir.

Kaya tuzu lambası, kullanıldığı alanda yer alan fazla nemi çekerken bu nemle birlikte aynı ortamda yer alan toz, polen, bakteri, virüs, kıl, tüy, akar, bakteri vb. alerjenleri de kendisine çekmesi ve yere düşürmesidir. Zaten bir hafta sonunda lambayı nemli bir bez yardımıyla silmediğinizde bu alerjenlerden gözle görülebilir( tüy vb.) büyüklükte olanları rahatlıkla görebileceksiniz.

Tuz lambalarının sadece “negatif iyon” yayma özelliğinden yola çıkarak yapılan olumlu ve olumsuz açıklamalar bizi yanlışa götürecektir.

 Tuz lambalarının mı yoksa nadir olarak kaya tuzu lambasının yalan olduğunu ileri süren doktor ve diğer kişilerin açıklamalarının mı yalan olduğu konusunda takdiri okuyucularımıza bırakıyoruz.

Yayınlanan 2019-01-28 TUZ LAMBA 3 15482

3 Yorumlar

  • Melda Mandacı

    Melda Mandacı 2022-03-21 Yanıt

    Çok araştırmalar sonucu bende almaya karar verdim.1yaşında küçük bir bebeğim var ve sürekli burun tıkanıklığı ve uyku düzensizliği yaşıyor kronik astım bronşit teşhisi koyuldu.Eşim sayfayı görüp almaya karar verdi.Aylardır sürekli araştırma yapıyordu.Ve sipariş verdik.Kargomuz bugün elimize ulaştı.Özenle hazırlanmış sağlam bir şekilde teslim aldık.İki adet sipariş verdmiştik.Birini bebeğimizin odasına,diğerini salona koyduk.Bugün itibariyle deneyeceğiz bakalım nasıl bir sonuç yaşayacağız merakla bekliyorum.
  • Mustafa

    Mustafa 2020-04-30 Yanıt

    Öncelikle ben evdeki rutubet kokusu ve eşimin astim krizine destek olur mu acaba diye cok araştırma yapip sonrasında tuz lambasi ile tanışıp aldim ve bir hafta olmadan evdeki kokunun yok olduğunu bunun yani sıra eşimin de deliksiz rahat uyuyabildiğini gördüm. Ki bunları görüp yaşayınca gercekten işe yarıyor mu? Diye araştırırken bahsettiginiz şahsın makalesini gördüm. Ben bilimsel kısmını bilmem ama fiili olarak yaşadığım deneyimi bilirim. Ki faydasını gördüm...
  • Birsen

    Birsen 2019-12-18 Yanıt

    Kesinlikle katılıyorum ben çok faydasını gördüm. Ve bu siteden almıştım çok memnun kaldım

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu