Tuz Lambası Nedir, Faydaları Nelerdir?

Tuz Lambası Nedir, Faydaları Nelerdir?

Tuz Lambası Nedir, Faydaları Nelerdir?

Kristal kaya tuzundan yapılan yapılan tuz lambasının faydaları saymakla bitmiyor. Peki, tuz lambası nedir, faydaları nelerdir?

Tuz Lambası Nedir?

Tuz lambası” birbirinden farklı şekilde ki kristal kaya tuzu kütlelerinin içerisine ampul ya da mum yerleştirilmesiyle elde edilen sağlıklı bir üründür. Kaya tuzunun yontularak bir ısıtıcı ile lamba formuna getirilmesidir. Diğer adı kaya tuzu lambasıdır.

Tuz mağaralarından elle toplanan kaya tuzu parçalarının oyularak iyon lambasına dönüştürülmesidir. Tuz lambaları, negatif iyon üreten doğal tuz jeneratörü olarak da ifade edilebilir.

Tuz lambalarının bilinen en önemli özelliklerinden birisi içerisinde ki ampul ya da mum ile ısınarak negatif iyon üretmesidir. Yağmur yağarken, ormanlık alanda, deniz kenarında, köyde, yaylada, dağda kendimizi çok iyi hissetmemizin nedeni havada yer alan pozitif iyon karşıtı negatif iyonlardır. Tuz lambaları da negatif iyon üretir ve bu sayede kendimizi iyi hissetmemizi sağlar.

Tuz lambasının diğer bir özelliği ise (higroskopik etkiye sahip) nem çekici olmasıdır.

Tuz Lambası Faydaları

  • Kullanıldığı alanın nem dengesini sağlayabilmektedir.
  • Mevsimsel alerji, alerjik astım, KOAH, hırıltı, horlama, kuru öksürük, bronşit hastalıklarını önleyici etkiye sahiptir.
  • Uyku düzeninin ve kalitesinin artmasına yardımcı olur.
  • Ofis gibi çalışma ortamlarında verimlilik ve konsantrasyonun artmasını sağlar.
  • Stres ile yorgunluğu azaltarak canlı ve zinde kalmamızı sağlar.
  • Bebeklerin gelişim dönemlerini sağlıklı atlatmasına yardımcı olur.
  • Nefes darlığı gibi solunuma bağlı problemleri rahatlatıcı etkiye sahiptir.
  • Radyasyon yayan elektronik araçların olumsuz etkisini minimize eder.
  • Migren ataklarını hafifletebilmektedir ve baş ağrısını azaltabilmektedir.
  • Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.

Kaynak : cankirituzlamba.com/blog/104_tuz-lambalari-faydalari-ve-kullanma-kilavuzu.html

Tuz lambasının yukarıda belirtilen faydalarının en önemli iki nedeni negatif iyon yayma ve higroskopik etki yeteneğine sahip olmasıdır. Sağladığı bütün faydalar temelde bu iki nedenden kaynaklanmaktadır.
Kaya tuzu lambası; hava kirliliği, sigara dumanı, elektromanyetik araçlardan yayılan dalgalar(radyasyon) gibi sağlığa zararlı olan pozitif iyonlara karşı sağlıklı negatif iyon yayar. Öte yandan tuzun nem çekme özelliğini bilmeyenimiz yoktur. Hepimizin bildiği bu özellik kristal kaya tuzunun içerine ısıtıcı ampul ya da mum yerleştirilmesiyle daha da güçlü hale gelmektedir. Kaya tuz lambası, ortamda ki fazla nemi çekerek kullanıldığı alanda ki toz, akar, tüy, kıl, virüs, polen, bakteri gibi alerjen maddeleri de yere düşürür ve kendisine çeker. Bu sayede ortamın havası daha temiz hale gelir. İyon lambasının bu yönü, özellikle alerjik astım, bronşit, nefes darlığı, horlama, KOAH gibi solunum yolu problemi yaşayanlar için önemlidir.

Tuz lambasının faydaları hakkında daha önce yazmış olduğumuz ve kapsamlı olan diğer yazımızı okumak için “tuz lambasının faydaları nelerdir?” başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Yayınlanan 2019-01-24 TUZ LAMBA, NEGATİF İYON 0 1984

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu