Uzun Tuz Lamba Nedir, Nasıl Paketlenir?

Uzun Tuz Lamba Nedir, Nasıl Paketlenir?

Uzun Tuz Lamba Nedir, Nasıl Paketlenir?

Uzun Tuz Lamba Nedir?       

Uzun tuz lamba, daha çok gaz lambası, yunus balığı, lale, sütun tuz lamba ile bazı abajur ve vazo tüleri gibi yüksekliği boyuna göre çok daha büyük olan lambaları ifade etmektedir. Başka bir tanım yapmak gerekirse el işçiliğinin yüksek olduğu, yükseklik ölçüsü en ölçüsünün en az iki katı kadar olan ve yapısı bakımından çok daha hassas yani kırılgan nitelik taşıyan lambalara uzun tuz lamba denir.   Kısa tuz lamba ise daha çok boy ve eni hemen hemen eşit olan ya da en-boy oranı arasında küçük farklılıklar olan lambaları ifade etmektedir.

Yukarıda da ifade edildiği üzere uzun tuz lambası türleri hassas yapısı itibariyle herhangi bir darbe alması durumunda kırılma riskiyle karşı karşıyadır. Öyle ki taşıma esnasında kargo firması elemanlarının ürünü taşırken oluşabilecek hasarın neredeyse tamamı uzun tuz lambaları ile ilgilidir. Bu sebeple hassas nitelikte ki bu lambaların hazırlanmasından paketlenmesine, paketlenmesinden taşınmasına kadar tüm süreçlerde dikkatli olunması büyük önem taşımaktadır. Elbette burada en çok üzerinde durulması gereken konulardan birisi de bu tarz lambaların paketlenmesidir. Paketlenmenin tekniğine uygun olması doğabilecek risklerin büyük ölçüde önüne geçmektedir.

Uzun Tuz Lamba Nasıl Paketlenir?

İlk olarak üretilen uzun tuz lambası türleri kapsamlı şekilde incelenir, herhangi bir yerinde çatlak ya da aşınma olup olmadığı kontrol edilir. Yapılan kontrol işleminin ardından ürün aşağıda ki aşamalar takip edilerek paketlenmeye hazır olduktan sonra paketlenir.

Uzun tuz lamba ile ilgili paketleme örneklerini yunus balığı modelini esas alarak aşağıda ki şekilde aşamalı olarak gösterebiliriz:

 1. Aşama: İlk olarak açma kapama anahtarlığı koruyucu sert sünger ile kaplanan tuz lambası, yerleştirilmiş olan koruyucu ve balonlu naylonlu ambalajın tam ortasına koyulur.

 2. Aşama: Daha sonra ilgili uzun boyutlu tuz lambasının en hassas yerleri ayrıca koruyucu ambalaj ile kaplanarak korunması amaçlanır. Bu aşama her lamba için farklılık göstermektedir. Bu aşamada aslolan en hassas noktaların ekstra ambalajlanmasıdır.

 3. Aşama: Koruyucu ambalaj, kaplamaya hazır hale getirilir.

4. Aşama: Kaplamaya hazır hale getirilmiş ambalaj tüm lambayı çevreleyecek şekilde kaplanır.

 5. Aşama: Bütün yönleriyle kaplanmış olan uzun boyutlu tuz lamba, daha sonra kutunun iç kısmını ortalayacak şekilde kutuya alınır. Ancak öncesinden kutunun en alt kısmına köpük yerleştirilmesi gerekmektedir.

 6. Aşama: Bu aşamada daha önce ayrıca ambalaj ile kaplamış olduğumuz yunus balığı şekilli tuz lambasının kuyruk bölümü bu aşamada ayrıca köpüklenir ve sıkıştırılır.

 7. Aşama: Kutu henüz kapatılmadan önce en üste bir ya da birkaç kat daha köpük eklenir.

 8. Aşama: Bu aşamada artık Çankırı tuz lamba markalı kutu kapatılır ve kargo firması elemanınca ürünün dikkatli şekilde taşınması için ''dikkat kırılır'' ibaresi de yapıştırılır.

Bir önceki blog yazımız olan Öğretmenler Günü İçin Kaya Tuzu Lambası Hediye Önerileri başlıklı yazıda öğretmenler günü için kaya tuzu lambası öneri, öğretmenler günü hediye önerileri, öğretmenler günü tuz lambaları konularından bahsedilmiştir.

Yayınlanan 2017-04-19 TUZ LAMBA 3 6981

3 Yorumlar

  • Filiz Günebakan

    Filiz Günebakan 2017-11-19 Yanıt

    Merhaba, alerjik rahatsızlığım var.Acaba sattığınız ürünler alerjik rahatsızlıklara iyi geliyor mu ve hangi ürünleri tavsiye edersiniz.
  • Erhan AKBAŞ

    Erhan AKBAŞ 2017-10-18 Yanıt

    merhaba 2 adet 8 kg lık tuz lambası sipariş verdim.uzun süredir tuz lambalarını araştırıyordum.sizinkiler doğal ve temiz geldi bana.bazı sitelerde 2 tane alana hediye uygulaması var.eğer sizde de böyle bir uygulama varsa bana tuz tuğlalarından gönderirseniz sevinirim. Teşekür ederim.iyi çalışmalar.
  • Pınar ÜNSAL

    Pınar ÜNSAL 2017-10-17 Yanıt

    sipariş referansıyla almış olduğum Orta Boy Piramit Çankırı Tuz Lambası ürünümle ilgili bir ricam olacaktı. Hediye paketi seçeneği var ise alışveriş sırasında göremedim; bir arkadaşıma doğum günü hediyesi olacağı için hediye paketi yapılabilme şansını soracaktım.

    Teşekkürler, kolaylıklar.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu