Çankırı Tuzu

Çankırı Tuzu

Çankırı Tuzu

Dünyadaki en önemli kristal tuz yataklarına sahip Çankırı ilinden çıkarılmaktadır. Çankırı tuzunun oluşumu, 300 milyon yıl kadar önceye denk gelir. Milyonlarca yıl önce kuruyan denizlerin ardında kalan tuzlar uzun zaman yüksek basınca maruz kalarak kristalleşir. Bu tuzlar küçük molekül yapısına sahip tuzlardır. Kristal Çankırı Tuzunun küçük molekül yapısı hücre zarından kolay geçişini sağlar.

En iyi tuz olarak bilinen Himalaya tuzundan daha iyi olduğu yapılan analizlerle raporlanmıştır.  Piyasada satılan iyotlu tuzlarda ise, rafine olup, topaklanma engelleyici ve akışkanlık verici kimyasal katkı maddeleri kullanılmaktadır. Bu kimyasalların bir kısmı vücutta birikerek birçok hastalığa yol açmaktadır. Bu tuzlara eklenen vücudumuz için faydalı iyodu alırken zararlı birçok kimyasala da maruz kalmaktayız. Aslında ihtiyacımız olan iyodu domates, roka, tere gibi içerisinde doğal olarak iyot bulunan bitkilerden alabiliyoruz. Tuz doğal olarak kullanılmalıdır. Çankırı tuzu kapalı olarak bulunan tuz mağarasından çıkarıldığı için göl ve deniz sularından, lağım ve sanayi atıklarından uzak tamamen doğal oluşumlu tuzdur. 

İnsan vücudunun neden tuza ihtiyacı vardır ve Çankırı tuzu faydaları nelerdir?

Sadece insan yaşamını değil tüm canlıların devamlılığını etkileyen iki ana madde vardır: Su ve tuz. İnsan vücudundaki yaşamsal faaliyetlerin gerçekleşmesinde su kullanılır. Suyun insan vücudunda en önemli görevi enerji üretmektir. Suyun hücreden içeriye girmesini sağlayan ise tuzdur. Ve tuzun insan yaşamı için daha birçok önemi vardır. Çankırı tuzu içerisinde bilinen 84 element, mineral bulunur ve vücudunuzun alması gereken mineral ihtiyacının büyük bir bölümünün karşılanmasına yardımcı olur. İnsan hayatına sağladığı yararlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz;

Çankırı Tuzu Faydaları

Çankırı tuzu, yüksek tansiyon, kilo kontrolü, depresyon, stres, böbrek taşlarının ve kumlarının erimesinde, kalp ritmini düzenleme, kalp- damar hastalıkları, migren, kemik erimesi, gut hastalığı, kanserli hücrelerin oluşumunu önlemeye ve tedavisine yardımcı olur. Uykunun düzene girmesini sağlar. Diyabet, alzheimer, astım ve alerji, kaslardaki güç kaybına karşı etkilidir. Yaşlanmayı geciktirdiği gibi maksimum enerji sağlar. Yorgunluğa, kramp, adale ağrılarının giderilmesinde etki sağlar. Hafıza kaybı ve unutkanlığı önleyici özelliği bulunmaktadır. Sedef, egzama, siğil gibi cilt hastalıklarında, akne ve uçukta, cilt lekeleri ve çillerin giderilmesinde kullanılır. 

Vücudunuzun tuz ihtiyacını karşılamak ve sağlıklı beslenmek için orijinal Çankırı Tuzumuzu tercih edebilirsiniz. Sitemizde satılan tüm tuzlar gibi Çankırı kristal kaya tuzu çeşidi de uygun fiyatlı, kaliteli, doğal ve gerçek Çankırı tuzudur. 

 Bir önceki blog yazımız olan ‘’Çankırı Tuz Lambası’’ başlıklı yazıda tuz lambalarının faydaları ve kullanımından bahsedilmiştir.

 

Yayınlanan 2018-04-22 Tarafından Sami ÖZKAN KAYA TUZU 0 1523

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu