Kış Aylarında Tuz Lambası Kullanımı

Kış Aylarında Tuz Lambası Kullanımı

Kış Aylarında Tuz Lambası Kullanımı

Soğuk hava ve kış aylarında ısınmak için kullanılan odun, kömür gibi yanıcı maddelerin oluşturduğu hava kirliliği alerjik astım, bronşit, KOAH, hırıltı, öksürük, nefes darlığı gibi solunum yolları hastalıklarını tetiklemektedir. Bu tetikleyici etkenlere karşı önleyici olarak tuz lambası kullanılabilir.

Özellikle Kirli Hava ve Soğuk Hava Astımı Tetikliyor

Astım rahatsızlığını tetikleyen bazı dönemler ve durumlar bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri ise soğu hava ve soğuk havaya bağlı artış gösteren hava kirliliğidir.

Özellikle alerjik astımı olan kişiler; nezle, grip, farenjit gibi viral enfeksiyonlar, kirli hava, sigara dumanı, soğu hava, kullanılan ilaç ve katkı maddeleri astım ataklarını tetiklemektedir.

Soğuk havalarda kullanılan ve hava kirliliğinin artmasına neden olan yanıcı maddeler, egzoz gazı, sanayi fabrikalarının dumanı ve sigara durmanı gibi pozitif iyon olarak nitelendirebileceğimiz alerjenler, alerjiyi tetikleyebilmektedir.

Tuz Lambası Tedavi Edici Değil Fakat Önemli Bir Önleyicidir

Tuz lambaları, kış aylarının vazgeçilmez ürünleri arasında yer almaktadır. Çünkü doğal tuz lambası içerisinde yer alan ampulün tuzu ısıtmasıyla birlikte yukarıda yer alan ve pozitif iyon olarak belirttiğimiz alerjen maddelere karşı negatif iyon üretmektedir. Ayrıca tuz lambası, birçok makalemizde belirttiğimiz gibi higroskopik yani önemli bir nem çekme özelliğine sahiptir.

Kaya tuzu lambası kullanıldığı alanda sadece nemi çekmekle kalmaz ayrıca nem içerisine alerjen maddeleri de hapsederek yere düşürür ve lamba üzerine çeker. Bu nedenle tuz lambası özellikle alerjik astım rahatsızlığı olan kişiler tarafından, bu rahatsızlığın tetikleyicisi olan ve özellikle kış aylarında fazlalaşan hava kirliliği gibi pozitif iyonlara karşı önleyici olarak kullanılabilmektedir.

Tuz lambası faydaları hakkında kapsamlı bilgi için cankirituzlamba.com/blog/4_tuz-lambasi-faydalari-nelerdir-.html bağlantısında yer alan "tuz lambası faydaları nelerdir" başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Tuz Lamba En Çok Kış Aylarında Kullanılıyor

Tuz lambaları, faydasından yararlanmak isteyenler tarafından en çok kış aylarında kullanılmaktadır. Bunun en önemli sebebi kaya tuzu lambasının ağırlıklı olarak kış aylarında beliren tetikleyici alerjenlere karşı rahatlayıcı olarak kullanılmasıdır. Sadece Çankırı Tuz Lamba sitesinde yer alan yorumlara değil diğer blog, forum, sağlık vb. sitelerde tuz lambaları ile ilgili kullanıcı yorumları incelendiğinde bu lambalar özellikle alerjik astım, bronşit, nefes darlığı, horlama, KOAH gibi rahatsızlıkları olan kullanıcıların büyük bir bölümü tarafında neredeyse mucize olarak nitelendirilmektedir.

Tuz lamba ile ilgili bir sonraki yazımızda genellikle iyon lambaları hakkında pek malumatı olmayan ve bu şifa kaynağı lambaları kullanmayan kişiler tarafından dile getirilen “ tuz lambası yalanı” başlıklı blog yazısı ele alınacaktır.

Yayınlanan 2019-01-19 TUZ LAMBA, NEGATİF İYON 1 1763

1 Yorum

  • Rabia UFUK

    Rabia UFUK 2019-01-19 Yanıt

    Sitenizi inceledim ben tuz lambası alacağım fakat 4 kg icin baktığım zaten açıklamada minimum 15 metrekare icin yazıyor, alt tarafta ise 21 metrekare yazıyor Rica etsem hangisi doğru bana bilgi verebilir misiniz ona göre sipariş edeceğim sizden.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu