Bulaşık Makinesi Tuzu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bulaşık Makinesi Tuzu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bulaşık Makinesi Tuzu Hakkında Sık Sorulan Sorular

Aşağıda bulaşık makinesi ile ilgili sıkça sorulan; bulaşık makinesi tuzu nedir, bulaşık tuzu nasıl kullanılır, bulaşık makinesi tuzu ne işe yarar, bulaşık tuzu nereye ve ne kadar konulur, bulaşık makinesi tuzu yenirse ne olur gibi pek çok sorunun cevabını alabilirsiniz.

Bulaşık Makinesi Tuzu Nedir?

Bulaşık makinesi tuzu, sodyum ve klorürden oluşan ve suyun yumuşamasını sağlayarak makinenizi kireç tortusuna karşı koruyan özel bir tuzdur.

Bulaşık Makinesi Tuzunun Sofra Tuzundan Farkı Nedir?

Bulaşık tuzu, sofra tuzunda yer alan demir gibi bazı elementleri minimum düzeyde içermektedir. Ayrıca daha yavaş çözünmesi için toz halde değil iri tanelidir. Granül yani iri taneli olması yumuşatma ünitesinin tıkanmasını önlemektedir.

Bulaşık Makinesi Tuzunu Hangi Tuzdan Üretiyorsunuz?

Çankırı Tuz Lamba Markalı Bulaşık Makinesi Tuzu, kaya tuzunun en saf ve kristal kısmından üretilmektedir.

Satışını Yaptığınız Bulaşık Makinesi Tuzu Doğal mı?

Çankırı Tuz Lamba markalı bulaşık makinesi tuzunun piyasada yer alan pek çok bulaşık tuzundan en önemli farkı doğal yöntemlerle yani kimyasal müdahale olmadan ve tuz mağarası olarak adlandırılan temiz ve kapalı olanlardan çıkarılan kristal kaya tuzundan üretilmesidir.

Bulaşık Tuzu Faydaları Nelerdir- Ne İşe Yarar?

Doğal bulaşık makinesi tuzu, sert suyun yumuşamasını sağlayarak makinenizi kirece karşı korur, makinenizin daha verimli ve uzun ömürlü olmasını sağlar. Bu sayede hem makineniz hem de bulaşıklar leke ve beneklere karşı korunmuş olur.

Bulaşık Makinesi Tuzu Nasıl Kullanılmalı?

Bulaşık makinesi tuzu kullanımı oldukça kolaydır. Doğal kristal kaya tuzundan üretilen Çankırı Tuz Lamba Bulaşık Makinesi Tuzu, bulaşık makinesinin tuz bölümüne uyarı lambası yandıkça eklenmelidir.

Bulaşık Makinesi Tuzu Nasıl ve Nereye Koyulmalıdır?

Bulaşık makinesinin zarar görmemesi ve yüksek performans göstermesi için bulaşık makinesi tuzunun düzenli olarak kullanılması gerekir. Bu nedenle makine de yer alan doğal bulaşık tuzu bittikçe tekrar yenilenmesi önem taşımaktadır.

Bulaşık makinesinde yer alan tuz haznesinin kapağı açılarak tuz eklenmeli ve haznenin kapağı kapatılmalıdır.

Bulaşık Makinesi Tuzu Ne Kadar Koyulmalı?

Tuz haznesinde yer alan tuz azaldıkça makinenizin ikaz lambası yanacaktır. Bu lamba yanınca ya da tuz haznesi içerisinde yer alan tuz bittikçe hazne tekrar doldurulmalıdır.

Bulaşık Tuzu Kullanımı Tüketimi Bölgeden Bölgeye Farklılık Taşır mı?

Bulaşık makinesi tuzu tüketimi suyun sertlik derecesine bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Özellikle bazı bölgelerde şebeke suyunun sert olmasının doğal sonucu olarak bulaşık tuzuna daha çok ihtiyaç duymaktayız.  

Bulaşık Makinesi Tuzu Kesinlikle Kullanılmalı mı?

Bulaşık tuzu kullanımı son derece basit ve kullanılmadığında makinenizin performansını ve ömrünü olumsuz düzeyde etkileyecek derece önemli bir maddedir. Bulaşık tuzu kullanmak sert suyun yumuşamasını sağlayarak makinenizde kireç tortusu oluşumunu önlemektedir. Bu sayede makinenizde oluşabilecek tıkanıklıklarında önüne geçmiş olunur. Sadece makineniz olumlu yönde etkilenmez bulaşıklarınızı da daha temiz hale gelir. Çünkü sert su yumuşadıkça bulaşıklarda leke ve benek olmayacaktır.

Bulaşık Makinesi Tuzu Yenirse Ne Olur?

Bulaşık makinesi tuzları genelde çocukların erişemeyeceği yerlere konulmalıdır ve asla yemeklik tuz olarak kullanılmamalıdır. Çünkü bulaşık makine tuzu içeriğinde yer alan elementler normal sofralık tuzdan farklıdır. Çankırı Tuz Lamba Bulaşık Makinesi Tuzu, bulaşık makineleri için kristal kaya tuzunun en saf ve neredeyse tamamına yakını sodyum ve klorürden oluşan bölümünden seçilerek üretilmektedir. Çankırı Tuz Lamba Bulaşık Makinesi Tuzu, yemeklik tuz olarak kullanılmamalı ve yenilmesi durumunda ne kadar doğal ve güvenli olsa da özel olarak diğer tuzlardan farkı olduğu için doktorunuza danışmanız tavsiyemiz olacaktır.

Bir önceki blog yazımız olan " Tuz Lamba Modellerinden Çankırı Tuzu Çeşitlerine Kadar %10 indirim" başlıklı yazıda "Enflasyonla Topyekun Mücadele" kampanyası kapsamında Çankırı Tuz Lamba markalı ürünlerde 31.12.2018 tarihine kadar uygulanacak olan en az %10 indirim kampanyası hakkında bilgi verilmiştir. 

Yayınlanan 2018-10-21 KAYA TUZU, BULAŞIK MAKİNESİ TUZU 3 54477

3 Yorumlar

  • Cevdet

    Cevdet 2022-11-08 Yanıt

    Doğal tuz ise neden yenmesinde sakınca olsun ki? Ayrıca doğal kristal kaya tuzunda sodyum klorür dışında diğer tuz ve mineralleri de içerir. Bu bulaşık makinası için zararlı olabilir. Neredeyse tamamı sodyum klorür içeren tuzların fazlası ise insan için zararlıdır. Maalesef marketlerde satılan yemeklik tuzların neredeyse tamamı rafine edilmiş sodyum klorürden oluşuyor. 0 yüzden ülkemizde tansiyon problemi yaşanıyor. Bulaşık Makinesinde kullanılan tuzlar ise sadece sodyum klorür içermelidir.
  • Elmira

    Elmira 2021-05-28 Yanıt

    Merhaba ben bulaşik makine de meyve sebze durularim makine tuzu zarar olur mu
  • Cihan ZENGİNER

    Cihan ZENGİNER 2018-10-21 Yanıt

    Paket içeriğindeki kristal tuzlarının hepsi cam gibi/saydam mı? Kristal tane büyüklüğü ortalama ne kadar, örneğin en/boy veya çap kaç cm?

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu