Tuz Taşı Lambası Nedir, Nasıl Çalışır?

Tuz Taşı Lambası Nedir, Nasıl Çalışır?

Tuz Taşı Lambası Nedir, Nasıl Çalışır?

Tuz taşı lambası nedir?

Tuz lambaları gerçekten işe yarar mı?

Kristal tuz lambaları, herhangi bir yaşam alanına güzel bir görünüm katıyor ancak gerçekten işe yarıyor mu ve bu dekoratif lambaların bilim tarafından desteklenen herhangi bir faydası var mı?

İlk olarak yazımıza tuz lambasını tanımlamaktan başlayalım.

Tuz Taşı Lambası Nedir?

Gerçek tuz lambaları, katı bloklar halinde yer alan ve elle kesilmiş kristal tuzlardan üretilen tüm aksesuarlardır.

Bu lambalar dünyada en sık bilinen iki çeşit kaya tuzundan üretilmektedir. Himalaya kaya tuzu ve Çankırı kaya tuzu. Çankırı kaya tuzundan üretilen tuz lambaları, tuz içinde bulunan minerallerin dengeli dağılımı nedeniyle beyaz renkte olurlar. Ancak himalaya tuzundan üretilen lambalar, içeriğinde yer alan demir oranının yüksekliğinden dolayı pembe ve turuncu renktedir.

Tuz kaya lambalarının ortasında oyuk bulunmaktadır ve bu kısımda hem ışık hem de ısı üreten bir ampul bulunur. Bu onların bahsedilen faydaları için önemlidir ve tuz lambaları ısı üreten bir ışık olmadan fayda sağlamaz.

Çankırı tuz lambaları ve Himalaya tuz lambaları sadece kaya tuzundan değil, kristal tuz bloklarının dekoratif sepet, kasa ve ferforjelere koyulmasıyla da üretilebilmektedir. Alt kısımlarında diğer tuz lamba çeşitlerinde olduğu gibi ışık ve ısı kaynağı bulunur.

Çankırı kaya tuzu lamba modelleri ortama dekoratif bir görünüm sağlamaktadır. Fakat nasıl çalışırlar ve daha iyi bir sağlık için negatif iyonlar üretebilirler mi?

Tuz Lambaları Nasıl Çalışır?

Su buharı daima evinizin her bir odasında havada dolaşmaktadır. Bu su buharı, toz, polen, hayvan tüyleri, duman parçacıkları ve hatta bakteri ve virüs gibi alerjenleri taşımaktadır. Tuz, higroskopiktir; diğer bir deyişle, çevrede yer alan havadaki su moleküllerini çeker. Himalaya ve Çankırı kristal tuz lambası gibi büyük bir kaya tuzu bloğu, su buharı ve su buharında ki kirleticileri kendisine çekmek için oldukça caziptir.

 Tuz lambanın özellikle kil oranının yüksek olan çeşitleri toz, polen, hayvan tüyleri, duman, bakteri ve virüs gibi alerjenleri üzerine çektiğinde bu mikroskobik bileşikler tuz üzerinde kalır ve onlar nefes alabildiğiniz havada yer almazlar.

Himalaya ve Çankırı tuz lambaları, yavaşça etrafından ve havadan çektiği su buharı ile doyurulduğundan içerideki lambanın ısısı onları kurutur ve ışık açık olduğu sürece higroskopik etkiyi sürdürür. En önemlisi tuz lambasının çektiği kirleticiler lamba üzerinde kalır ve lamba üzerinde yer alan kil bu maddeleri tekrar havaya bırakmaz.  Haftada bir veya iki kez tuz lambanızı belirli bir süre kapatarak soğumaya bırakmanız ve sıkışmış toz ve parçacıkları temizlemek için yavaşça nemli bir bezle ovarak temizleyiniz. Geri kalan zamanda tuz lambasını açık bırakın ve evinizdeki havayı temizlemeye çalışın.

Bir önceki blog yazımız olan '' En İyi Tuz Lambası Seçimi Nasıl Olmalı'' başlıklı yazıda sadece düşük fiyatlarla tuz lamba almanın yeterli olmadığından ve Çankırı doğal tuz lambası alırken bilinmesi gereken renk, boyut, şekil ve diğer husulardan bahsedilmiştir. 

Yayınlanan 2017-09-12 TUZ LAMBA 7 8196

7 Yorumlar

  • Nilay

    Nilay 2018-03-09 Yanıt

    Merhaba horlamaya karşı iyi geldiğini azalttığını duydum doğrumudur?
  • Zeynep ASLANSOY

    Zeynep ASLANSOY 2017-11-02 Yanıt

    Bunlar kırılıyor mu yere düşünce, Özel resimlerde fiyat değişiyor mu? İçindeki lamba değişiyor mu herhangi bir yerden temin edebiliyor muyuz? Temin edilebiliyorsa sizden mi temin edilecek yoksa normal marketlerden alınıyor mu? Tuzun etkisi ne kadar sürüyor? Demek istediğim 2sene 3 sene kullanım suresi falan var mıdır?Tuz taşı azalıyor mu kullanıldıkça?
    Kullanım seklini kılavuz olarak yolluyor musunuz ayak tuzu ve tuz yastığını da almayı düşünüyorum.
    Sorularıma cevap verir misiniz, sipariş geçeceğim çünkü.
  • serkan demirel

    serkan demirel 2017-11-02 Yanıt

    merheba 5yaşındaki oğlumda alerjik nezle ve geniz eti büyümesi var gece hırıltılı ve huzursuz uyuyor yattığı oda 15 metre kare tuz lambasının faydası olrmu hangi tür lamam gerekir.yoksa geniz eti amelayatı yaptırmak zorunda kalacağız
  • Ufuk BİÇİCİ

    Ufuk BİÇİCİ 2017-09-25 Yanıt

    Merhaba boyanan veya şekiller verilen tuz lambalar orijinalliğini kaybettiği doğru mu?
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-09-25 Yanıt

      Merhaba, Çankırı Tuz Lamba markası olarak tuz lambaları üzerinde boya kullanmamaktayız ve şekil verdiğimiz lambalar sürekli kullanılabilmekte ve orijinalliğini kaybetmemektedir
  • Filiz GÜNDÜZ

    Filiz GÜNDÜZ 2017-09-19 Yanıt

    tuz lamba almak için sitenizden araştırma yaptım, nemli ortamlarda kullanılır diye okudum.fakat biz bilecik bozuyukte oturuyoruz ve ortamımız çok kuru,evlerde nemlerdirmek için buhar makinesi kullanılır hatta.geceleri hepimizin kuruluktan burun tıkanıklığı ve boğaz yanmadı olur.tuz lambasını bu tür ortamlarda kullanabilir miyiz? bide gece uyurken ışıklı ortamları sevmeyiz. sağlık açışından da ışıklı ortamda uyumanın iyi olmadığını biliyorum.siyah lambalarınız var mı yada ne çözüm olabilir?
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-09-19 Yanıt

      Merhaba Filiz Hanım, tuz lambalarının nemli ortamlarda kullanılma şartı yoktur. Ancak nem oranı yüksek ortamlarda kullanıldığında nemi dengeleyici özelliği vardır. Çünkü kaya tuzu, iç kısmında yer alan ampul ile ısınarak ortamda yer alan fazla miktarda bulunan nemi kendisine çeker. Bu nedenle nemli ortamlarda kullanılmazı gerekmez. Her ortamda kullanılabilir. Ayrıca önceleri kaya tuzu lamba içerisinde 15 Watt ampul kullanıyordur ancak müşterilerimizin uyku kalitesini düşürebileceğini ve yine müşterilerimizin talebini göz önünde bulundurarak 7 Watta düşürdük. Ayrıca özel isteğini doğrultusunda kil oranı yani siyahımsı kısmı çok daha yüksek tuz lambalarını seçip gönderebiliriz.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu